به گزارش روابط عمومی کتابخانه های عمومی شهرستان جوین :. اولین محفل ادبی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب در سال1400 و پنجمین سری از محافل ادبی عطاملک جوینی به مناسبت بزرگداشت حکیم عمر خیام در محل کتابخانه برگزار شد.
سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر افزود: این محفل ادبی که با حضور آقای فیضی مسئول کتابخانه خانم الهام نقابی دبیر محافل ادبی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ، خانم زهرا محمدی کتابدار کتابخانه، آقای عباسعلی ره گشای استاد ادبیات فارسی و حضور تنی چند از شعرا و فعالان فرهنگی کتابخانه برگزار شد. با ذکر نکاتی از زندگی نامه و شخصیت خیام توسط سعید فیضی مسئول کتابخانه و خانم الهام نقابی دبیر محفل آغاز و با خوانش رباعیات خیام توسط آقایان ره گشای و علی آریاکیا ادامه یافت و در ادامه نیز آقای نقابی به معرفی بیشتر خیام و آثار او پرداخت
سعید فیضی مسئول کتابخانه برگزاری اینگونه محافل ادبی را باعث رونق هر چه بیشتر کتابخانه و بالابردن فرهنگ مطالعه و آشنایی با مفاخر ایرانی را در بین مردم دانست.
فردوسی را بیتردید میتوان بزرگترین حماسهسرای ایرانی دانست. تسلط او در آرایش صحنهها، گزینش واژهها، ترکیب استادانۀ اجزای جمله و ارائۀ تصاویر متناسب با موضوع و صور حسی خیال ـ که اغلب از عناصر مادی و ملموس ترکیب شده است و عناصر انتزاعی و قراردادی در آن جایی ندارد ـ در حدی است که با دیگر استادان این شیوه قابل قیاس نیست و توانایی و چیرهدستی او در زندگیبخشیدن به قهرمانان اسطورهای و افسانهای و دقیقشدن در زوایای زندگی روحی آنان شگفتآور است.
بیشتر شاهنامه به اسطورهها و افسانهها و قصههای باستان این سرزمین اختصاص دارد. بخشهای کهن شاهنامه تا آغاز روزگار اشکانیان و به ویژه نامهای شاهان و شاهزادگان و سرداران و پهلوانان اسطورهای در کهنترین آثار مکتوب ایران و هند ـ اوستا و ریگ ودا ـ آمده است و نشان از اشتراک فرهنگ و تمدن این دو بخش مهم و بزرگ آسیایی دارد و از این دیدگاه آینۀ مقرون به صحت تاریخ اندیشگی و معتقدات و باورها و آداب و رسوم و در یک کلام فرهنگ اقوام آریایی است.
در شاهنامه بیش از شصت قصه و افسانۀ مستقل وجود دارد که این قصهها گاه دوازده بیت و گاهی بیش از هزار بیت است. فردوسی قصهها و افسانههای شاهنامه را با نهایت دقت به نظم درآورده و سعی داشته است در بازسازیها، چیزی از اصل آنها نکاهد. این قصهها و افسانهها عمدتاً شرح جنگهای ایرانیان با اقوام تورانی است که رستم زال قهرمان آنهاست. البته در این موضوع قصهها و افسانههای کوچک و بزرگ بسیاری در سیستان و خراسان زبان به زبان میگشته که فردوسی برخی از آنها را به نظم درآورده و از برخی دیگر صرفنظر کرده است.
در این کتاب نویسنده چارچوبی روانتر از آنچه دربارۀ شاهنامه رواج داشته را برگزیده تا خواننده بیمقدمه و یکباره با حجم عظیمی از لغات مشکل و تعبیرات حماسی، قصوی، عرفانی و اخلاقی و ... در شاهنامه روبرو نشود. بنابراین کوشیده از حوادث فرعی و ذکر جزئیات جنگها و انواع ابزار جنگجویان و نام شخصیتها و پهلوانان کماثر صرف نظر کند تا خواننده نخست با خط روایی و فراز و نشیبهای قصهها روبرو شود و پس از آن به اصل اثر رجوع کند. در پایان برخی قصهها تحت عنوان «گریزی به افکار ...» آمده که گریزی است به افکار پریشان یا بسامان برخی از شخصیتهای شاهنامه. در پایان نیز فهرست اسامی و مشخصات کتابهای مورد استفادۀ نویسنده ذکر شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان جوین، به مناسبت 25 اردیبهشت روز پاسداشت زبان پارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نمایشگاه کتابی بدین منظور در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی ایجاد شد. سعید فیضی مسئول کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب ضمن اعلام این خبر گفت: اهمیت و نقش بی بدیل فردوسی بزرگ در زنده نگاه داشتن زبان پارسی بر هیچ کس پوشیده نیست و به قول خود شاعر بسی رنج بردم در این سال سی عجب زنده کردم بدین پارسی، وی افزود علاقه مندان می توانند به توجه به زرد بودن شهرستان جوین از لحاظ شیوع کرونا و باز بودن کتابخانه کتاب های این نمایشگاه را نیز در صورت نیاز امانت بگیرند.
معرفی کتاب از کیومرث تا همای (قصه های شاهنامه) در فضای مجازی و وبلاگ کتابخانه از دیگر اقدامات انجام گرفته کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب به منظور پاسداشت این مناسبت ملی بوده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستانجوین : به مناسبت فرارسیدن شب های پرفضیلت قدر نشست مجازی معرفی کتاب به علت نارنجی بودن شهرستان جوین از نظر شیوع ویروس کرونا در محیط اسکای روم و به همت کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب برگزار شد.
سعید فیضی مسئول کتابخانه ضمن اعلام این خبر افزود: در این نشست معرفی کتاب که با حضور اعضای فعال و عضو محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب و کتابدارن و مسئولان کتابخانه های عمومی شهرستان جوین برگزار شد. کتاب های زیر توسط حاضران در این جلسه معرفی شد.
خدیجه علیها السلام(از مجموعه کتاب های معرفی شده در طرح کتابخوان ماه اردیبهشت 1400) معرفی شده توسط سعید فیضی مسئول کتابخانه
تکامل اجتماعی انسان در تاریخ از مرتضی مطهری توسط الهام نقابی دبیر محفل ادبی عطاملک جوینی نقاب
علی (ع) صدای عدالت انسانی از جرج جرداق معرفی شده توسط خانم زهرا محمدی کتابدار کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب
معلم های که ستاره شدند از محمد علی شمس آبادی معرفی شده توسط خانم فاطمه سردارآبادی عضو کتابخانه
در قصر تنهایی از مهدی خدامیان آرانی معرفی شده توسط حسین ملکوتی مسئول کتابخانه مسروری حکم آباد
چهارده سفینه نور معرفی شده توسط خانم بهرآبادی مسئول کتابخانه فرهنگ رازی
اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با همکاری بنیاد صحیفه سجادیه و مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی برگزار می نماید: مسابقه بزرگ سراسری " یک خداحافظی عاشقانه" خوانش دعای 45 صحیفه سجادیه ( دعای وداع با ماه مبارک رمضان)
قالب مسابقه : چهار گزینه ای مسابقه در بستر سامانه مسابقات الکترونیک نهاد برگزار می گردد samakpl.ir جوایز : 6 کارت هدیه 500 هزار تومانی ٥ کارت هدیه 300 هزار تومانی 5 کارت هدیه 200 هزار تومانی 45 کارت هدیه 100 هزار تومانی
مهلت شرکت در مسابقه : 11 اردیبهشت (18 رمضان المبارک ) لغایت 21 اردیبهشت ( 28 رمضان المبارک) اعلام نتایج همزمان با عید سعید فطر . . . . #نهاد_كتابخانه_هاي_عمومي_كشور #اداره_کل_کتابخانه_های_عمومی_خراسان_رضوی #اداره_كتابخانه_هاي_عمومي_شهرستان #ما_گام_دوم_انقلاب_را_با_کتاب_بر_می_داریم #كتابداران_افسران_جبهه_دانايي_انقلاب_اسلامي #ما_جهش_توليد_را_با_كتاب_محقق_ميكنيم #از_تهديد_كرونا_فرصت_ميسازيم #كتابخانه_عمومي_پشتيبان_توليد #خراسان_رضوی#مشهد_مقدس #كتابخانه#كتاب#كتابدار#كتابخواني #رمضان_كريم #ماه_مبارك_رمضان #شهر_الرمضان_الذي_انزل_فيه_القرآن
کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 1388 تاسیس شد واز تابستان سال 1391در ساختمان جدید به مساحت زمین950مترمربع و مخزن به مساحت208متر مربع به فعالیت خود ادامه داد.در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت می باشد.این کتابخانه دارای 14000نسخه کتاب و تعداد اعضا 1000نفر می باشد.
آدرس: شهرستان جوین -شهرنقاب- خ امام خمینی(ره)-خ شهیداوینی- کتابخانه عمومی عطاملک جوینی
شماره تلفن:05145223155
نمابر: 05145223155
کتابخانه شامل بخش های:مرجع-نشریات ادواری-کافی نت-بخش کودک و نوجوان و همچنین نرم افزار نمایه نشریات و بخش سمعی وبصری می باشد.