به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، از ميان دستاوردهاي ارسالي به دبيرخانهدومين همايشمديران فناوري اطلاعات مراكز علمي كشور، 68 دستاورد از 42 مركز علمي مورد داوري قرار گرفت كه 17 مورد به عنوان دستاورد برتر انتخاب و در اين همايش مورد تقدير قرار گرفتند كه در ميان آنها سامانه مديريت سفارش و خريد كتب جهت كتابخانه هاي عمومي كشور نيز به عنوان يكي از برگزيدگان معرفي شد كه به همين مناسبت لوح تقديري به نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور اهداء شد.
گفتني است دومين همايش مديران فناوري اطلاعات مراكز علمي كشور با هدف بسترسازي در زمينه فناوري اطلاعات در جهت به اشتراك گذاشتن دستاوردهاي مراكز علمي كشور و پيشرفت روزافزون فناوري اطلاعات توسط وزارت علوم تحقيقات و فناوري اطلاعات، مركز تحقيقات مخابرات ايران، پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران و دانشگاه آزاد اسلامي در پژوهشگاه علوم و فناوري روز چهارشنبه 21 خرداد 1393 در پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات (مركز تحقيقات مخابرات ايران) برگزار شد.
خدایا قرار بده روزه مرا در آن روزه داران واقعى وقیام وعبادتم در آن قیام شب زنده داران وبیدارم نما در آن از خواب بى خبران وببخش به من جنایتم را در این روز اى معبود جهانیان ودر گذر از من اى بخشنده جنایات كاران.
دعاى روز دوم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا نزدیك كن مرا در این ماه به سوى خوشنودیت وبركنارم دار در آن از خشم وانتقامت وتوفیق ده مرا در آن براى خواندن آیات قرآن به رحمت خودت اى مهربانترین مهربانان.
دعاى روز سوم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا روزى كن مرا در آنروز هوش وخودآگاهى را ودور بدار در آن روز از نادانى وگمراهى وقرار بده مرا بهره وفایده از هر چیزى كه فرود آوردى در آن به بخشش خودت اى بخشنده ترین بخشندگان.
دعاى روز چهارم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا نیرومندم نما در آن روز به پا داشتن دستور فرمانت وبچشان در آن شیرینى یادت را ومهیا كن مرا در آنروز راى انجام سپاس گذاریت به كـرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه داریت وپرده پوشى خودت اى بیناترین بینایان.
دعاى روز پنجم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا قرار بده در این روز از آمرزش جویان وقرار بده مرا در این روز از بندگان شایسته وفرمانبردارت وقرار بده مرا در این روز ازدوستان نزدیكت به مهربانى خودت اى مهربان ترین مهربانان.
دعاى روز ششم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا وا مگذار مرا در این روز در پى نافرمانیت روم ومزن مرا با تازیانه كیفر ودور وبركنارم بدار از موجبات خشمت بحق احسان ونعمتهاى بى شمار تو اى حد نهایى علاقه واشتیاق مشتاقان.
دعاى روز هفتم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا یارى كن مرا در این روز بر روزه گرفتن وعبـادت وبركنارم دار در آن از بیهودگى وگناهان وروزیم كن در آن یادت را براى همیشه به توفیق خودت اى راهنماى گمراهان
دعاى روز هشتم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا روزیم كن در آن ترحم بر یتیمان وطعام نمودن بر مردمان وافشاء سلام ومصاحبت كریمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان.
دعاى روز نهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا قرار بده برایم در آن بهره اى از رحمت فراوانـت وراهنمائیم كن در آن به برهان وراههاى درخشانت وبگیر عنانم به سوى رضایت همه جانبه ات بدوستى خود اى آرزوى مشتاقان.
دعاى روز دهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا قرار بده مرا در این روز از متوكلان بدرگاهت ومقرر كن در آن از كامروایان حضرتت ومقرر فرما در آن از مقربان درگاهت به احسانت اى نهایت همت جویندگان.
دعاى روز یازدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق ونافرمانى را وحرام كن بر من در آن خشم وسوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
دعاى روز دوازدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش وپاكدامنى وبپوشانم در آن جامه قناعت وخوددارى ووادارم نما در آن بر عدل وانصاف وآسوده ام دار در آن از هر چیز كه مىترسم به نگاهدارى خودت اى نگه دار ترسناكان .
دعاى روز سیزدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا پاكیزه ام كن در این روز از چرك وكثافت وشكیبائیم ده در آن به آنچه مقدر است شدنى ها وتوفیقم ده در آن براى تقوى وهم نشینى با نیكان به یاریت اى روشنى چشم مستمندان.
دعاى روز چهاردهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا مؤاخذه نكن مرا در ایـن روز به لغزشها و درگذر از من در آن از خطاها وبیهودگیها وقرار مده مرا در آن نشانه تیر بلاها وآفات اى عزت دهنده مسلمانان
دعاى روز پانزدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا روزى كن مرا در آن فرمانبردارى فروتنان وبگشا سینه ام در آن به بازگشت دلدادگان به امان دادنت اى امان ترسناكان.
دعاى روز شانزدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا توفیقم ده در آن به سازش كردن نیكان ودورم دار در آن از رفاقت بدان وجایم ده در آن با مهرت به سوى خانه آرامش به خدایى خودت اى معبـود جهانیان.
دعاى روز هفدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا راهنمائیم كن در آن به كارهاى شایسته واعمال نیك وبرآور برایم حاجتها وآرزوهایم اى كه نیازى به سویت تفسیر وسؤال ندارد اى داناى به آنچه در سینه هاى جهانیان است درود فرست بر محمد وآل او پاكیزگان.
دعاى روز هیجدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا آگاهم نما در آن براى بركات سحرهایش وروشن كن در آن دلم را به پرتو انوارش وبكار به همه اعضایم به پیروى آثارش به نور خودت اى روشنى بخش دلهاى حق شناسان
دعاى روز نوزدهم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا زیاد بگردان در آن بهره مرا از بركاتش وآسان كن راه مرا به سوى خیرهایش ومحروم نكن ما را از پذیرفتن نیكىهایش اى راهنماى به سوى حـق آشكار .
دعاى روز بیستم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت وببند برایم درهاى آتش دوزخ را و توفیقم ده در آن براى تلاوت قرآن اى نازل كننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
دعاى روز بیست و یكم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودىهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى وقرار بده بهشت را برایم منزل وآسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
دعاى روز بیست و دوم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا بگشا به رویم در این ماه درهاى فضلت وفرود آر برایم در آن بركاتت را وتوفیقم ده در آن براى موجبات خوشنودیت ومسكنم ده در آن وسطهاى بهشت اى اجابت كننده خواسته ها ودعاهاى بیچارگان.
دعاى روز بیست و سوم ماه مبارك رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
خدایا بشوى مرا در این ماه از گناه وپاكم نما در آن از عیب ها وآزمایش كن دلم را در آن به پرهیزكارى دلها اى چشم پوش لغزشهاى گناهكاران.
به اطلاع کلیه اعضای محترم کتابخانه عطاملک جوینی شهر نقاب می رساند جرایم دیرکرد کتاب های که از کتابخانه امانت گرفته اید در صورت عودت آنها به کتابخانه از تاریخ 07/04/1393 لغایت 13/04/1393 مورد بخشودگی قرار می گیرید.
دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان جوین در سال 93 در ساعت 10 صبح پنچشنبه مورخ 29/03/1393 در محل دفتر معاونت فرمانداری با حضور اعضای محترم انجمن و به ریاست جناب آقایی عادلی فر معاون فرماندار تشکیل شد. طی این جلسه پس از جمع بندی مطالب مقرر گردید.
1.ادراه آموزش و پرورش نسبت به معرفی دانش آموزان جهت شرکت در جلسه آموزشی طرح همیار کتاب در کتابخانه ها که توسط کتابخانه های عمومی سطح شهرستان برگزار می گردد، اقدام نماید.
2.مقرر گردید در اجرای طرح هدایت ستارگان توسط فرماندهی نیروی مقاومت بسیج اعضای انجمن اطلاع رسانی لازم را در اجرای طرح را داشته و همکاری لازم را انجام دهند.
3.مقرر گردید در راستای ترویج مطالعه کتاب و کتابخوانی، آموزش و پرورش نسبت به هماهنگی جهت بازدید دانش آموزان در پایگاهای اوقات فراغت از کتابخانه ها داشته باشند.
4.با توجه به اعلام آمادگی شهرداری محترم جهت واگذاری نمازخانه پارک فجر برای ایجاد ایستگاه مطالعه و همچنین تامین منابع از سوی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق کانون های فرهنگی ، ناحیه مقاومت بسیج از طریق پایگاهای بسیج و آموزش و پرورش و شهرداری حهت تامین نیروی افتخاری اطلاع رسانی و در صورت تامین نیرو ایستگاه مطالعه راه اندازی گردد.
کتابخانه عطاملک جوینی واقع در خیابان شهید آوینی شهر نقاب طی نمایشگاه دایمی از کتاب های جدید رسیده به کتابخانه ، سعی را بر این دارد تا تازه های کتاب رسیده به کتابخانه، در موضوعات مختلفی از قبیل رمان های ایرانی و خارجی ، کتاب های روانشناسی، کتاب های کودکان و نوجوانان و... را در معرض دید مراجعان محترم کتابخانه قرار دهند. علاقمندان ضمن بازدید از این نمایشگاه که در ساختمان اصلی کتابخانه عطاملک برگزار می شود می توانند کتاب مورد علاقه خود را نیز امانت بگیرید.
امید است با مراجعه به کتابخانه تابستانی زیبا داشته باشید.
مجمع خیرین کتاب شهرستان جوین در تاریخ 04/03/1393 در محل کتابخانه عمومی شادروان امیر مسروری حکم آباد برگزار شد. همچنین اعضاء و هئیت مدیره نیز به ترتیب ذیل انتخاب گردید.
خواندن،بايد كتاب هم
بخوانيد. لابد در
مدارستان كتابخانه هست.
حتماً كتاب هاي خوب
را كه معلمان خوب
معين خواهند كرد،
بگيريد و بخوانيد.
علاوه بر اينكه
درس هايتان را مي خوانيد،
با كتاب هم
آشنا بشويد و
انس پيدا كنيد
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي: اميرالله شمقدري در اولين همايش تجليل از هيئت امنا مساجد، حسينيه هاو بقاع متبركه موثر در نشر فرهنگ كتاب و كتابخواني كه در حسينيه چهارده معصومشهرستان كاشمر برگزار شد، اعلام كرد: سلامت روحي و رواني نسل آينده در گرو توجه واهتمام به كتاب و كتابخواني مي باشد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي، شمقدري ضمن تجليل و تقدير از خيرين كتابخانه ساز شهرستان كاشمر اعلام كرد: وجود يك فرماندار فرهنگي و دغدغه مند و انسجام مديريتي در انجام امور فرهنگي يك فرصت ايده آل را براي شهرستان رقم زده است.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان در جمع مسئولين حاضر در جلسه اعلام كرد: ظرفيت 200 هيئت مذهبي و مسجد در شهرستان و استفاده مناسب ائمه جماعات از اين فرصت پيش رو نسبت به ماه مبارك رمضان و ايام فراغت تابستان مي تواند براي بار ديگر شهرستان كاشمر را الگو ساز نمايد.
وي ادامه داد: استفاده از فرصت هاي نذر فرهنگي، وليمه حجاج عمره و حج، دانش آموزان و خانواده هاي ايشان مي تواند تاثيرات فراواني در جذب كمك هاي مردمي و خيرين داشته باشد.
شمقدري ضمن اشاره به موضوع اهتمام بزرگان همچون علامه مجلسي و آيت الله مرعشي در خصوص كتاب، اعلام كرد: دنياي امروز براي سلامت و آرامش خود به كتاب درماني روي آورده؛ وي ادامه داد: سلامت نسل آينده در گرو كتاب و كتابخواني مي باشد و اين موضوع بايد از كودكي در ميان نسل نوجوان و جوان نهادينه شود.
گفتني است دراين جلسه به 3 نفر از فعالين حوزه خيرين كتاب و كتابخواني، به قيد قرعه توسط مجمع خيرين كتابخانه ساز شهرستان كاشمر كمك هزينه سفر به عتبات عاليات اهدا شد.
شعبان هشتمین ماه در گاهشماری هجری قمری است. ماههای رجب، شعبان و رمضان در میان مسلمانان اهمیّت زیادی دارند. از پیامبر اسلام چنین نقل شدهاست که شعبان «ماه من» است.
روز تولد امام دوازدهم شیعیان
سال تولد امام دوازدهم شیعیان را سال ۲۵۵ یا ۲۵۶ هجری نقل کردهاند. علت اختلاف شاید این بودهاست که در سابق، تاریخ را با حروف ابجد مینوشتند و درباره سال تولد حجت بن حسن بین واژههای «نور» و «نهر» اختلاف است که این اختلاف ناشی از رسمالخط ناقلین میباشد.
دیدگاه شیعیان
در روایات و احادیث امامان شیعه شب نیمه شعبان از جمله پر فضیلت ترین شبها برای احیا و شب زنده داری، دعا و عبادت است.
در روایتی از امام اول شیعیان درباره خواندن دعای کمیل در این شب آمدهاست:
"قسم به کسی که جان علی در دست اوست همه امور نیک و بدی که بر بندگان جاری میشود، از شب نیمه شعبان تا پایان سال، در این شب تقسیم میشود. هیچ بندهای نیست که این شب را احیاء دارد و در آن دعای خضر بخواند، مگر آن که دعای او اجابت شود..... بنشین ای کمیل هنگامی که این دعا را حفظ کردی خدا را در هر شب جمعه، یا در هر ماه یک شب، یا یک بار در سال یا حداقل یک بار در طول عمرت، با آن بخوان، که خدا تو را یاری و کفایت میکند و تو را روزی میدهد، و از آمرزش او برخوردار میشوی، ای کمیل به خاطر زمان طولانی که تو با ما همراه بودهای بر ما لازم است که درخواست تو را به بهترین شکل پاسخ دهیم، آنگاه دعا را چنین انشاء فرمود...
همچنین، شیعیان معتقدند خدا در این شب به تعداد موها و پشمهای چهارپایان بندگانش را از آتش جهنم آزاد میکند و زمانهای مرگ را ثبت و روزیهای یک سال را تقسیم میکند و همه آنچه را که در طول سال واقع میشود نازل میسازد.
اميرالله شمقدري به مناسبت ولادت حضرت علي اكبر (ع) و روز جوان عضويتجوانان در كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي را تا پايان وقت اداري 24 خردادماهسال جاري رايگان اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي، شمقدري اعلام كرد: جذب مخاطبين جوان و علاقه مند سازي اين گروه از جامعه براي نهادينه كردن فرهنگ مطالعه، يكي از اولويت هاي اساسي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان مي باشد.
وي ادامه داد: ولادت حضرت علي اكبر (ع) و روز جوان ،اداره كتابخانه هاي عمومي استان را بر اين داشت تا با اعلام عضويت رايگان در سرتاسر استان براي جوانان علاقه مند به كتاب و كتابخواني گامي موثر بردارد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان ، توجه به نسل جوان را يك ضرورت جدي خواند و اعلام كرد: جوانان، مسئولين و آينده سازان فرداي انقلاب اسلامي هستند، اعتماد به اين عزيزان مي تواند موجب شكوفايي درخت انقلاب در برابر گزند بيگانگان باشد.
گفتني است طرح عضويت رايگان ويژه جوانان از تاريخ 18 خرداد ماه لغايت پايان ساعت كاري 24 خردادماه امسال و براي عزيزان بين 18 تا 30 سال قابل اجرا مي باشد.
مراسم آغاز به كارعليرضا مختارپور دبيركل جديد نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور پيش از ظهر ديروز باحضور محمدعلي منفرد مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و مدير كل دفتر حوزه وزارتي،مديران، مشاوران و يكي از اعضاي هيات امناي كتابخانه هاي عمومي كشور در سالنكنفرانس نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي و امور بينالملل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، محمد علي منفرد در ابتداي اين مراسم ضمن آرزوي سلامتي و تندرستي براي مهندس ملك احمدي و موفقيت براي عليرضا مختارپور در نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور خاطرنشان كرد: ان شاء الله حضور آقاي مختارپور در نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور مايه خير و بركت باشد.
وي در ادامه افزود: مهندس واعظي منشاء خدمات بسيار بزرگي در نهاد بودند و مهندس ملك احمدي نيز در مدتي كه در نهاد حضور داشتند در خصوص مسائل پر سنلي و رفاهي اقدامات خوبي را انجام دادند. آقاي مختار پور نيز قطعاً همين راه را ادامه خواهند داد.
منفرد با اشاره به پشتيباني جدي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از آقاي مختارپور ابراز اميدواري كرد: ان شاء اللهقدم هاي بر نداشته آقايان واعظي و ملك احمدي بواسطه حضور ايشان در نهاد برداشته شود.
حجت السلام والمسلمين سيدعلي حسيني عضو هيات امناي كتابخانه هاي عمومي كشور نيز در اين جلسه به عنوان به عنوان نماينده هيات امنا، مديران، مشاوران و همكاران نهاد با تشكر از زحمات و اقدامات خوب مهندس ملك احمدي خاطرنشان كرد: همه انسانها نقاط ضعف و قوت دارند كه يكي از ويژگي هاي مهندس ملك احمدي اخلاص در عمل، مردم داري و مردمي زيستن ايشان بود.
عليرضا مختارپور دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور نيز در اين نشست با اشاره به عيادت از مهندس ملك احمدي در بيمارستان گفت: قرار بود روز گذشته به نهاد بيايم كه متاسفانه متوجه شدم آقاي ملك احمدي در بيمارستان بستري هستند، لذا امروز پس از عيادت از ايشان در بيمارستان و كسب اجازه از وي در خدمت شما عزيزان هستم.
مختارپور در ادامه افزود: نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، نهادي صد درصد فرهنگي است و بيشترين كار آن نيز در عرصه فرهنگ مكتوب است كه براي من حضور در چنين مجموعه اي فرصتي مغتنم است.
دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور با اشاره به ثبات مديريتي خوب و مناسب نهاد، گفت: نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور تاكنون تنها دو دبيركل را در خود ديده است كه اين ثبات مديريتي، فرصت خوبي محسوب مي شود چراكه باعث شده اين نهاد كمتر دچار تغييرات سريع ديدگاهي و راهبردي شود.
مختارپور با اشاره به ديدار صبح امروز خود با مهندس ملك احمدي يادآور شد: امروز ضمن عيادت از مهندس ملك احمدي از ايشان خواستم اگر توصيه و يا حتي نصيحتي دارند، بفرمايند. ايشان نيز به مشكلاتي در كه دوره اول وجود داشت اشاره كردند و برخي از مشكلاتي كه در دوره مهندس واعظي ادامه پيدا كرده بود را به من يادآور شدند.
وي در ادامه افزود: كارهايي كه در دوره جديد شروع شده نياز به تقويت و تداوم دارد و اميدوارم با همكاري دوستاني كه در نهاد هستند به نحو مطلوبي بتوانيم به سمت رشد و پيشرفت حركت كنيم.
دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور با اشاره به كتابداران يادآور شد: بار اصلي كار نهاد بر دوش كتابداران است و اگر هم ضعفي در كار نهاد بوده ناشي از عدم توجه احتمالي به آنها و يا عدم استفاده از نظرات كتابداران بوده است.
مختارپور در پايان گفت: كارهاي بسياري را مي توان با تفاهم و همدلي پيش برد. اميدوارم مدتي كه همكار شما در نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور هستم، سبب آبرو براي من نزد خداوند متعال شود.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي خراسان رضوي، مهدياصلاحي رئيس اداره برنامه ريزي، انجمن ها و مشاركت ها در جلسه هفتگي ستاد اداره كلاز انتخاب 7 طرح برتر از استان خراسان رضوي در طرح كشوري خلاقان برتر كه توسط نهادكتابخانه هاي عمومي كشور برگزار گرديد، خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي خراسان رضوي، مهدي اصلاحي رئيس اداره برنامه ريزي، انجمن ها و مشاركت ها در جلسه هفتگي ستاد اداره كل از انتخاب 7 طرح برتر از استان خراسان رضوي در طرح كشوري "خلاقان برتر" كه توسط نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور برگزار گرديد، خبر داد.
اصلاحي افزود طرح "خلاقان برتر" با هدف جمع آوري ايده هاي خلاقانه كشوري با موضوعات كتاب، كتابخانه، كتابخواني، كتابداري و ... از تاريخ 21 ديماه تا پايان سال 92 برگزار گرديد و از كليه علاقمندان و ايده پردازان در سراسر كشور دعوت به عمل آمد تا در اين طرح سراسري شركت نموده و ايده ها و ابتكارات سازنده خود را در قالب طرح به نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور ارسال نمايند.
اصلاحي ادامه داد: از مجموع 1142 طرح واجد شرايط تعداد 118 طرح به عنوان طرح هاي برتر اعلام شده است كه از اين تعداد 7طرح مربوط به استان خراسان رضوي مي باشد. اين 7 طرح توسط خانم ها كبري قاسمي از شهرستان قوچان (2طرح)، مليحه فخار از شهرستان تربت حيدريه ، نيره دادخواه و سميه خشنود از شهرستان مشهد و آقاي شاهرخ عرشاهي عضو حقيقي انجمن كتابخانه هاي عمومي شهرستان مشهد (2طرح) تهيه و ارسال شده است.
گفتني است، 118 طرح برتر با نام و مشخصات كامل ايده پرداز در كتابچه اي با عنوان خلاقان برتر در سال 93 منتشر و به 10 طرح اول كشوري به انتخاب هيات داوري ، جوايز نفيس و ارزنده اي اهدا خواهد شد.
علي جنتي رئيس هيات امناي كتابخانه هاي عمومي كشور و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، طي حكمي عليرضا مختارپور را به عنوان دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور منصوب كرد.
به گزارش روابط عمومي و امور بينالملل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، متن حكم به شرح زير است:
جناب آقاي عليرضا مختارپور قهرودي
عضو محترم هيات امناي كتابخانههاي عمومي كشور
نظر به مراتب علمي و فرهنگي و تجربيات اجرايي جنابعالي به استناد ماده 2 قانون تاسيس و نحوه اداره كتابخانه هاي عمومي كشور، به موجب اين حكم به سمت "دبيركل هيات امنا" منصوب مي شويد.
اميد ميرود با استعانت از خداوند متعال و بهرهگيري از كليه ظرفيتهاي موجود و نيروهاي كارآمد، نسبت به تجهيز و توسعه و نظارت بر فعاليت كتابخانههاي عمومي كشور، سامان بخشيدن به وضعيت نيروي انساني، تهيه طرحها و برنامههاي لازم و اجراي سياستهاي مصوب هياتامناء و انجام ساير وظايف محوله موفق و مويّد باشيد.
علي جنتي
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي
گفتني است عليرضا مختارپور از سوي دكتر حسن روحاني رئيس جمهور محترم، به مدت چهار سال به عضويت هيات امناي كتابخانه هاي عمومي كشور منصوب شده است.
اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین به مناسبت 14 خرداد سالروز ارتحال امام خمینی (ره) بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران نمایشگاه کتابی با موضوع آثار امام خمینی (ره) را در محل کتابخانه عمومی عطاملک جوینی واقع در خیابان شهید آوینی شهر نقاب برگزار کرده علاقمندانبه آثار امام خمینی (ره) می توانند جهت بازدید از این نمایشگاه تا مورخه 20/03/1393 به کتابخانه عطاملک جوینی مراجعه نمایند.
به روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت (1) دومین فرزند برومند حضرت على و فاطمه، كه درود خدا بر ایشان باد، در خانه ى وحى و ولایت، چشم به جهان گشود.
چون خبر ولادتش به پیامبر گرامى اسلام (ص) رسید، به خانه ى حضرت على و فاطمه (ع) آمد و اسماء (2) را فرمود تا كودكش را بیاورد.اسماء او را در پارچه اى سپید پیچید و خدمت رسول اكرم (ص) برد،آن گرامى به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت (3) .
به روزهاى اول یا هفتمین روز ولادت با سعادتش، امین وحى الهى، جبرئیل، فرود آمد و گفت:
سلام خداوند بر تو باد اى رسول خدا، این نوزاد را به نام پسر كوچك هارون «شبیر» (4) كه به عربى«حسین» خوانده مىشود، نام بگذار. (5) چون على (ع) براى تو بسان هارون براى موسى بن عمران است جز آنكه تو خاتم پیغمبران هستى.
و به این ترتیب نام پر عظمت «حسین» از جانب پروردگار، براى دومین فرزند فاطمه انتخاب شد.
به روز هفتم ولادتش، فاطمه زهرا كه سلام خداوند بر او باد، گوسفندى را براى فرزندش به عنوان عقیقه (6) كشت، و سر آن حضرت را تراشید و هم وزن موى سر او نقره صدقه داد. (7)
حسین و پیامبر (ص)
از ولادت حسین بن على (ع) كه در سال چهارم هجرت بود تا رحلت رسول الله (ص) كه شش سال و چند ماه بعد اتفاق افتاد، مردم از اظهار محبت و لطفى كه پیامبر راستین اسلام (ص) درباره حسین (ع) ابراز مى داشت، به بزرگوارى و مقام شامخ پیشواى سوم آگاه شدند.
سلمان فارسى مى گوید: دیدم كه رسول خدا (ص) حسین (ع) را بر زانوى خویش نهاده او را مى بوسید و مى فرمود:
تو بزرگوار و پسر بزرگوار و پدر بزرگوارانى، تو امام و پسر امام و پدر امامان هستى، تو حجت خدا و پسر حجتخدا و پدر حجتهاى خدایى كه نه نفرند و خاتم ایشان، قائم ایشان (امام زمان عج) مى باشد. (8)
انس بن مالك روایت مى كند:
وقتى از پیامبر پرسیدند كدام یك از اهل بیت خود را بیشتر دوست مى دارى، فرمود:حسن و حسین را، (9) بارها رسول گرامى حسن و حسین را به سینه مى فشرد و آنان را مى بویید و مى بوسید. (10)
ابو هریره كه از مزدوران معاویه و از دشمنان خاندان امامت است در عین حال اعتراف مى كند كه:
رسول اكرم (ص) را دیدم كه حسن و حسین (ع) را بر شانه هاى خویش نشانده بود و به سوى ما مى آمد، وقتى به ما رسید فرمود: هر كس این دو فرزندم را دوست بدارد مرا دوست داشته و هر كه با آنان دشمنى ورزد با من دشمنى نموده است. (11)
عالى ترین، صمیمى ترین و گویاترین رابطه ى معنوى و ملكوتى بین پیامبر و حسین را مى توان در این جمله ى رسول گرامى اسلام (ص) خواند كه فرمود:
اميرالله شمقدري در جمع كاركنان ستادي اعلام كرد: كتابخانه هاي عمومياستان خراسان رضوي آماده پذيرش دانش آموزان و علاقه مندان محصل براي گذراندن دورههاي كارورزي با هدف تربيت و آموزش كتابداران دانش آموز مي باشد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي، شمقدري ضمن گراميداشت سالروز فتح خرمشهر و بيان مطالبي در همين خصوص از اعلام آمادگي جهت پذيرش كارورز دانش آموز و محصل در كتابخانه هاي عمومي استان ويژه ايام تابستان خبر داد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان ضمن توضيح نحوه پذيرش كارورزان محصل و دانش آموز، هدف از اين اعلام آمادگي و پذيرش را تربيت و آموزش كتابداران دانش آموز خواند وگفت: كار آموزان و علاقه مندان به حرفه كتابداري مي توانند در ايام تابستان بطور صد در صد علمي و رايگان كار كتابداري را تحت نظر همكاران كتابدار و مسئولين كتابخانه هاي عمومي استان انجام دهند و كتابخانه هاي نزديك محل سكونت خود را براي برگزاري اينچنين دوره هايي انتخاب كنند.
شمقدري از ديگر طرح هاي ويژه ايام فراغت سال جاري را برگزاري تورها و اردوهاي كتاب شناسي و كتابخانه شناسي و برگزاري نشست هاي متعدد و حلقه هاي ويژه اين ايام اعلام كرد.
گفتني است اميرالله شمقدري در خاتمه عرايض خود كتاب " دا " نوشته سيده زهرا حسيني كه به شرح خاطرات دفاع مقدس و آزادسازي خرمشهر در اين كتاب پرداخته شده است را يادآوري و معرفي مجدد نمود.
در ساعت 2 بعد از ظهر روز سوم خرداد 1361 پس از 24 روز رزم بيامان، خرمشهر به طور كامل از اشغال نظاميان عراق خارج شد و عمليات پيروزمند بيتالمقدس كه در دهم ارديبهشت اين سال آغاز شده بود، با اين آزادسازي به پايان رسيد. شهر خرمشهر در چهارم آبان 1359 در پي 35 روز پايداري و جانفشاني به اشغال نظاميان عراقي درآمد و به مدت 578 روز (19 ماه) در تصرف بعثيها باقي ماند. پس از آزادسازي شهر، پرچم پرافتخار جمهوري اسلامي برفراز مسجد نيمه ويران «جامع خرمشهر» و پل تخريب شده اين شهر به اهتزاز درآمد و رزمندگان اسلام در اولين عكسالعمل نماز شكر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه كردند. سالروز آزادسازي خرمشهر به عنوان يك روز ملي در كشور شناخته شده است. زيرا از اين مقطع به بعد، جنگ در جبهه نيروهاي نظامي ايران از حالت دفاعي خارج شد و به صورت تهاجمي درآمد و آغازي بر پيروزيهاي پياپي بعدي گرديد. به همين دليل بود كه از فرداي آزادسازي شهر خرمشهر هيأتهاي صلح بينالمللي مأموريت خود را براي متوقف كردن جنگ آغاز كردند و صدور قطعنامههاي بازدارنده سازمان ملل آغاز شد. آزادسازي خرمشهر با تكيه بر علم و ايمان نيروهاي داخلي، از نقاط عطف تاريخ معاصر ايران به شمار ميرود. امام خميني(ره) در اين رابطه تصريح داشتند: «خرمشهر را خدا آزاد كرد.» به هر حال ملت ايران از اين ميدان، پيروزمندانه خارج شد. هر ملتي در طول تاريخ خود گردنههاي متعددي پيش روي دارد. سختترين اين گردنهها و در عين حال ماندگارترين آنها دفاع از استقلال،تماميت، شرف و بويژه انديشهها و باورهاي ملتها است. پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و برچيده شده نظام 2500 ساله شاهنشاهي كه با خواسته استثمارگران دنياي نوين در تضاد بود، ارزشهاي جديدي فراسوي ملت كهن و بافرهنگ ايران قرارداد. ملت ايران بار ديگر با بازگشت بيش از پيش به فرهنگ اسلامي و ملي خويش به مقابله با همه تهاجمات برخاست. در اين بين حمله ارتش تا بن دندان مسلح صدام كه با حمايت دنياي استكباري غرب به وقوع پيوست، بارزترين اين تهاجمات بود. اين جنگ كه در داخل كشور به «دفاع مقدس 8 ساله» مشهور شد، برگ زريني بر پرونده افتخارات مردم اين سرزمين افزود و ايران و ايراني توانست از اين گردنه پر پيچ و خم تاريخ معاصر خود، سرافراز عبور كند. بيش از دو دهه از آغاز اين جنگ ميگذرد. اما هنوز آن گونه كه شايسته حماسهسازيها و دلاوريهاي اين ملت است ارزشهاي مترتب بر اين دفاع مقدس در ميان نسل سوم انقلاب معرفي نشده است. در حاليكه هويت ملي و اسلامي نسل حاضر با تاريخ فداكاريها و ايثارگريهاي مردم در دوران دفاع گره خورده است و اگر بناست اين نسل به خويشتن خويش بازگشته و راه بنيانگذار جمهوري اسلامي و مدافعان اين مرز و بوم را ادامه دهد بايد طرحي نو درانداخته شود، اما چگونه؟ به عبارت ديگر بايستي به اين سئوال پاسخ داد كه اگر در دوران دفاع مقدس وظيفه آحاد مردم حضور در مناطق جنگي، پشتيباني تداركاتي و مالي از رزمندگان و مقاومت و پايداري در برابر كاستيهاي بوجود آمده از جنگ بود، وظيفه نسل امروز در دنياي كنوني چيست؟ سئوال ديگري كه در اين مقوله خودنمائي ميكند اين است كه اگر در آن دوران شاخص حركتهاي مردم بسيج بود و اين حركتها در آن دوران ويژگيهاي خاص خود را داشت آيا امروز نيز بسيج ميتواند محور حركت و مقاومت مردمي باشد يا خير؟ اگر پاسخ مثبت است ويژگيهاي بسيج در سالهاي پاياني قرن 14 هجري شمسي و سالهاي آغازين قرن 21 ميلادي چيست؟ به عبارت اخري در حال حاضر بسيجي كه به اعتقاد امام (ره) شجره طيبه است، چه كسي است؟ براساس سند چشمانداز برنامه 20 ساله توسعه همه جانبه كشور قرار است ايران به پيشرفتهترين كشور منطقه و نمونه موفق رشد و توسعه در سايه حكومت ديني برسد. آيا براي نيل به اين مهم، بازخواني پرونده جنگ تحميلي 8 ساله ضرورتي دارد يا خير؟ اگر ضروري است چگونه، از كجا، و توسط چه كسي بايستي آغاز شود؟ ما معتقديم كه در ادامه اين راه همچنان به فرهنگ ارزشمند بسيجي نيازمنديم با اين تفاوت كه اگر در آن زمان، از فرهنگ بسيج، توقع تشكيل يك نيروي توانمند و قابل اتكاء در بعد نظامي را داشتيم امروز از اين فرهنگ انتظار بسيج مردم در عرصههاي علم،نرمافزاري و فنآوري داريم. فراموش نكنيم آن روز نيز قدرتهاي بزرگ با حمايتي كه از دشمنان ما به عمل آورده بودند، پيروزي ما در جبههها را غير ممكن ميدانستند ولي ما پيروز شديم و توانستيم استقلال، حاكميت ملي و تماميت ارضي خود را از گزند تعرض بيگانگان حفظ كنيم. امروز نيز همان قدرتها، پيروزي ما را در صحنههاي علمي و فنآوري ناممكن ميدانند و براي اثبات باور خود به هرگونه تهديد، كارشكني، سنگاندازي و بحرانسازي متوسل ميشوند ولي ما كه «فرهنگ بسيج» را تجربه كردهايم معتقديم اين گونه تلاشها در مسير حركت ما بازدارنده نخواهد بود و با همان اراده كه در جبهه نظامي پيروز شديم در جبهه علمي و فرهنگي و فنآوري نيز به مدد دانش و ايمان نيروهاي داخلي بويژه نسل جوان به پيروزي خواهيم رسيد.
«حکیم ابوالقاسم فردوسی» شاعر معاصر ایرانی (329 –411 هجری). در سال 329 هجری در «طبران» طوس به دنیا آمد. پدرش از دهقانان طوس بود که ثروت و موقعیت قابل توجهی داشت.وی از همان زمان که به کسب علم و دانش می پرداخت، به خواندن داستان هم علاقه مند شد .همین علاقه به داستانهای کهن بود که او را به فکر انداخت تا شاهنامه را به نظم در آورد. چنان که از گفته خود او بر می آید، مدتها در جستجوی این کتاب بوده و پس از یافتن نسخه اصلی داستانهای شاهنامه، نزدیک به سی سال از بهترین ایام زندگی خود را وقف این کار کرده است. فردوسی در سال 370 یا 371، به نظم در آوردن شاهنامه را آغاز کرد و در اوایل این کار، هم خود او ثروت و دارایی قابل توجهی داشت و هم برخی از بزرگان خراسان که به تاریخ باستان ایران علاقه داشتند، او را یاری می کردند. ولی به مرور زمان و پس از گذشت سالها، در حالی که فردوسی بیشتر شاهنامه را سروده بود، دچار فقر و تنگدستی شد.فردوسی نیز مانند بابک سعی در بازگشت آیین زرتشت و زبان پارسی به ایران داشت.
با این تفاوت که فردوسی قصد داشت با قلمش به مردم یادآوری کند که چه بودند و حال چه شدند. او توانست با قلم و سرشت زیبای خود، زبان پارسی را به مردم بازگرداند، اما به دلیل برخی از شعرهایش، مورد خشم خلیفه وقت قرار گرفت. فردوسی و بابک تلاش بسیاری کردند تا به ایرانیان، هویت راستین شان را یادآور شوند. فردوسی تا حدودی موفق بود و توانست با شاهنامه، زبان پارسی را به ایران زمین بازگرداند، ولی بابک نتوانست به هدفش برسد.فردوسی را در شهر «طوس»از دنیا رفت و همان جا درباغی که متعلق به خودش بود، به خاک سپردند.شاهنامه نه تنها بزرگترین و پرمایه ترین مجموعه شعر به جا مانده از عهد سامانی و غزنوی است، بلکه مهمترین سند عظمت زبان فارسی و بارزترین مظهر شکوه و رونق فرهنگ و تمدن ایران باستان و خزانه لغت و گنجینه ادبـیات فارسی به شمار می رود.فردوسی طبع لطیفی داشت، سخنش از طعنه، هجو، دروغ و چاپلوسی به دور بود و تا جایی که می توانست از به کار بردن کلمه های غیر اخلاقی خودداری می کرد.
ویژگیهای هنری شاهنامه
شاهنامه نگاهبان راستین سنتهای ملی و شناسنامه قوم ایرانی است. شاید بدون وجود این اثر بزرگ، بسیاری از عناصر مثبت فرهنگ آبا و اجدادی ما در طوفان حوادث تاریخی نابود می شد و اثری از آنها به جا نمی ماند. فردوسی شاعری معتقد و مومن به ولایت معصومین علیهم السلام بود و خود را بنده اهل بیت نبی و ستاینده خاک پای وصی می دانست و تاکید می کرد که:
گرت زین بد آید، گناه من است
چنین است و آیین و راه من است
بر این زادم و هم بر این بگذرم
چنان دان که خاک پی حیدرم
سالروز ولادت نوراني يار پيامبر و امام اول شيعيان " حضرت علي(ع) " مولي الموحدين و "روزپدر" را خدمت همگان تبريك و تهنيت عرض ميكنم.
و اي پدر بهتر از جانم که جات خالیه و همیشه در قلبمی .. و ای همه پدران آسماني... براي شما هم دعا ميكنيم كه روحتان شاد باشد و مولا علي(ع) همدم و هم نشين شما باشد . براي شادي روح همه پدران آسماني هم صلواتي بفرستيد.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران دقایقی پیش پس از 11 روز فعالیت به کار خود در مصلی تهران پایان داد؛ پرونده ای که هر چند بسته شد اما آثار آن در رشد فرهنگ کتابخوانی و مطالعه همچنان در جامعه باقی خواهد ماند.
به گزارش ایرنا ، نمایشگاه بیست و هفتم در روزهای پایانی با شمار زیادی از بازدیدکنندگان روبرو شد؛ موضوعی که اگر بخواهیم براساس کمیت نمایشگاه را مورد قضاوت قرار دهیم این نمایشگاه با کسب نمره قبولی این مرحله را پشت سرگذاشته است.
هر چند از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید کمتر از 10 ماه سپری می شود و در این مدت دست اندرکاران نمایشگاه تلاش کردند نمایشگاه متفاوتی برگزار کنند اما به نظر می رسد انتظارها در این زمینه محقق نشده و اصولا شاید در یک دوره رسیدن به این جایگاه اندکی زودهنگام باشد.
نمایشگاه کتاب تهران هنوز در سایه آمارهای بازدیدکنندگان و میزان فروش کتاب به راه خود ادامه می دهد و همین موضوع باعث شد که در نظر بسیاری از صاحبنظران در اندازه های یک فروشگاه بزرگ جلب نظر کند.
در این حالت بسیاری از افراد کتابی از این نمایشگاه تهیه نمی کنند و به قصد تفرج قدم به این مکان می گذارند بنابر این نباید آمارها را به کیفیت این نمایشگاه نسبت داد هر چند دست اندرکاران نمایشگاه می گویند حتی اگر مردم به قصد تفرج به نمایشگاه کتاب بیایند باز هم یک اقدام ارزشمند و شایسته است.
اما نمایشگاه بیست و هفتم یک تفاوت اساسی با نمایشگاه های دوره های گذشته داشت و آن تلاش برای نوآوری و تولید علم بوده است.
تولید علم و کتاب آفرینی حلقه مفقوده نمایشگاه های گذشته بوده است. در نمایشگاه امسال تلاش هایی در این زمینه انجام شده اما کافی نیست.
نمایشگاه های بزرگ و با کیفیت همواره در جست و جوی نوآوری، ابتکار و تولید علم هستند و نمایشگاه تهران نیز باید این شیوه را در برنامه های خود قرار دهد.
در نمایشگاه امسال بخش های تازه ای ایجاد شد که راه اندازی سالن ترجمه و صدوراندیشه اسلامی - ایرانی با بیش از 7 هزار اثر ترجمه شده از زبان فارسی به بیش از 20 زبان از پنج قاره جهانی از جمله آن بوده است.
افتتاح خانه ترجمه ایران به عنوان بخش جدیدی از موسسه خانه کتاب در یکی از سالن های اصلی سراهای نمایشگاه و راه اندازی سالن تولید اندیشه و دستاوردهای علمی ایران ازدیگر تفاوت های نمایشگاه بیست و هفتم با رویدادهای قبلی آن است .
با این حال نمایشگاه تهران تفاوت های دیگری هم با نمایشگاه های دوره های گذشته داشته است که تا حدودی کیفیت این نمایشگاه را بالا برده است.
به هر تقدیر نمایشگاه کتاب تهران هنوز برای رشد مطالعه در کشور قدم موثری برنداشته است زیرا در زمان حاضر براساس آماری سرانه مطالعه در کشور بین 3 تا 30 دقیقه است.کتاب هنوز در خانواده های ایرانی راه پیدانکرده و به عنوان یک ضرورت محسوب نمی شود.
سیستم معرفی کتاب نیز ناکارآمد است و این مساله در سرانه مطالعه در کشور تاثیر منفی داشته است.به نحوی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش رسانه ها را در تقویت فرهنگ مطالعه در جامعه یادآورمی شود ومی گوید : چنانچه یک کتاب به شکل خوب از رسانه ها معرفی شود، توفیقش بیشتر است. شاید بتوان کتاب را مظلوم ترین کالای فرهنگی نام نهاد که در رسانه ها کمتر به آن پرداخته می شود.
علی جنتی اظهار کرد برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که کتاب و کتابخوانی به یک عادت برای مردم تبدیل شود.
** برگزاری بیش از 250 نشست علمی
در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی تهران بیش از 250 نشست علمی برگزار شد و نشست های سرای اهل قلم از پربارترین این جلسات بوده است.این نشست ها میزبان نویسندگان، مولفان، ناشران و منتقدان بود آنها درباره مسایل مختلف کتاب و کتابخوانی به بحث و بررسی پرداختند.
همچنین در این نمایشگاه سالنی برای تکریم نخبگان و فرهیختگان برپا شد تا از فعالان این بخش تجلیل شود.
** آمار خریدهای الکترونیک کتاب
در این نمایشگاه ناشران و غرفه داران نمایشگاه تهران فارغ از توجه به گسترش کتاب و کتابخوانی در جامعه به مقوله فروش کتاب هم گوشه چشمی داشته اند و مسایل مالی در توسعه پایدار این صنعت دخیل می دانستند.
معاون فرهنگی و اجرایی نمایشگاه امسال کتاب تهران از خرید بالغ بر 44 میلیارد تومان کتاب توسط بازدیدکنندگان و تنها با استفاده از دستگاه های کارتخوان در این نمایشگاه خبر داد.
محمد اللهیاری فومنی معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمار فروش کتاب به صورت الکترونیک را در 10 روز این نمایشگاه اعلام کرد و گفت: در 10 روز نمایشگاه تعداد یک میلیون و 268 هزار و 316 تراکنش موفق ثبت شد که مبلغ خریدهای الکترونیکی انجام شده 441 میلیارد و 622 میلیون و 445 هزار و 585 ریال بوده است.
این در حالی است که به گفته معاون فرهنگی و اجرایی نمایشگاه کتاب، تعداد تراکنش های موفق مربوط به 10 روز نخست دوره قبل 958 هزار مورد بوده که مبلغ مربوط به آن هم حدود 28 میلیارد تومان بوده است.
اللهیاری پیش بینی کرد رقم خریدهای الکترونیک کتاب توسط مردم در این دوره از نمایشگاه و با احتساب امروز که روز پایانی نمایشگاه است، از مرز 45 میلیارد تومان بگذرد.
**غرفه های برتر
در روزهای پایانی این رویداد فرهنگی غرفه های برتر معرفی شد.کمیته انتخاب اسامی غرفه های برتر بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را اعلام کرد.
هیات داوران این کمیته در بخش ناشران عمومی با تقدیر از غرفه های گرایش تازه، آوند دانش، مهرسا و انتشارات انقلاب اسلامی، غرفه انتشارات اسرا به مدیرمسئولی مرتضی واعظ جوادی آملی و نشر نی به مدیرمسئولی جعفر همایی را به طور مشترک برگزید.
در بخش ناشران کودک و نوجوان غرفه انتشارات طلایی به مدیرمسئولی کاظم طلایی به عنوان غرفه برتر انتخاب شد.
در بخش ناشران دانشگاهی غرفه انتشارات فدک ایساتیس به مدیرمسئولی حمیدرضا دره شیری به عنوان غرفه برتر اعلام شد.
هیات داوران کمیته انتخاب غرفه های برتر در بخش ناشران آموزشی با تقدیر از غرفه انتشارات گاج، غرفه انتشارات خط سفید به مدیرمسئولی مجید توانایی را به عنوان غرفه برتر انتخاب کرد.
در بخش ناشران کتب عربی غرفه جمعیت المعارف الاسلامیه الثقافه از لبنان به مدیرمسئولی الحاج عصام نعمه و در بخش ناشران کتب لاتین غرفه شهر کتاب به مدیرمسئولی محمدرضا مهدی زاده و غرفه کاسپین به مدیرمسئولی رضا اسدی برگزیده شدند.
در حوزه نشر الکترونیک هیات داوران با تقدیر از غرفه fidibo و عصر گویش افزار، غرفه پیام حنان به مدیرمسئولی محمد آباباقری مهابادی را به عنوان غرفه برتر انتخاب کرد اما هیچ غرفه ای را در بخش خارجی نشر الکترونیک شایسته انتخاب ندانست.
** آمار بازدیدکنندگان
آمار بازدیدکنندگان از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هنوز اعلام نشده و این شمار در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
در سال گذشته حدود 5 میلیون نفر از این نمایشگاه دیدن کردند و امسال نیز انتظار می رود این رقم تکرار شود.
پايگاه ايران نمايه به مناسبت برگزاري بيست و هفتمين نمايشگاه كتابتهران به متقاضيان، اشتراك رايگان استفاده از خدمات اين پايگاه را هديه ميدهد.
به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، پايگاه ايران نمايه همزمان با برگزاري بيست و هفتمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران و در غرفه نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور اقدام به ثبت نام و اعطاي اشتراك رايگان سه ماهه به متقاضيان استفاه از اين پايگاه مي كند.
پايگاه فرهنگي و اطلاع رساني نمايه با دارا بودن بيش از يك ميليون و پانصد هزار مقاله از 2712 عنوان نشريه شامل متن مقالات علمي، فرهنگي، پژوهشي، هنري و... نيازهاي اطلاعاتي جامعه را فراهم مي سازد.
اين خدمات با دسترسي بسيار آسان شامل: عضويت و جستجوي رايگان عناوين، جهت اعتلاي فرهنگ مطالعه به بيش از دو ميليون و پانصد هزار نفر اعضاي كتابخانه هاي عمومي كشور ارائه مي گردد.
گفتني است در پايگاه ايران نمايه تلاش شده است تا نشريات تخصصي كشور در قالب هاي علمي – پژوهشي، علمي – ترويجيعلمي – تخصصي در كنار نشريات عمومي كشور قرار گرفته و بر اساس اصطلاحنامه هاي تخصصي و سرعنوان هاي موضوعي، به نياز پژوهشگران و عموم مردم پاسخي درخور داده شود.
نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور جزئيات صدور احكام رسمي كتابداران وكاركنان خود را اعلام كرد.
به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، بر اساس آيين نامه اداري و استخدامي نهاد و به استناد ماده 7 آن، تبديل وضعيت مستخدمين پيماني به رسمي با دستور مهندس محمد حسين ملك احمدي دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور به شرح مندرج در آيين نامه ياد شده اجرايي شد.
بخش هايي از اين آيين نامه براي اطلاع كاركنان محترم و كتابداران گرانقدر اعلام مي شود:
1. كاركنان داراي مدرك كارشناسي و بالاتر با 5 سال سابقه خدمت پيماني در شغل مربوطه رسمي مي شوند.
2. كاركنان داراي مدرك كارداني (فوق ديپلم) با 8 سال سابقه خدمت در شغل مربوطه رسمي مي شوند.
3. كاركنان با مدرك تحصيلي ديپلم در صورت داشتن 10 سال سابقه خدمت پيماني، رسمي مي شوند.
مهندس ملك احمدي دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور دستور صدوراحكام جديد كتابداران و كاركنان نهادكتابخانه هاي عمومي كشور را ابلاغ كرد.
به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، طبق ابلاغ دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، موارد اصلاحي در احكام كارگزيني مشتمل بر موارد زير است :
1. احكام كتابداران و شاغلين در نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور با افزايش 20 درصدي، برابر قانون مديريت خدمات كشوري با ضريب 1207 مصوب هيات محترم وزيران صادر مي شود.
2. كليه سنوات خدمتي مربوط و مرتبطمحاسبه و قابل پرداخت خواهد بود.
3. فوق العاده خاص هيات امنا برابر آيين نامه اداري و استخدامي و حقوق و دستمزد نهاد با ضريب 1207 محاسبه و پرداخت مي گردد.
4. تفاوت تطبيق براي استخدام شدگان بعد از سال 1388 قابل پرداخت خواهد بود.
5. سختي شرايط كار كتابداران قابل پرداخت مي باشد.
6. فوق العاده شغل كارايي، همانند بخشنامه هيات محترم وزيران از محل صرفه جويي در صورت تامين اعتبار براي كاركنان نهاد نيز از 1/1/93 قابل پرداخت مي باشد.
يادآور مي شود؛ دبيركل نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور در نخستين نشست خبري خود در اسفند 1392 بر ضرورت توجه به حل مشكلات معيشتي و مسائل مربوط به احكام كارگزيني كتابداران و كاركنان نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور تاكيد كرده بود.
گفتني است اصلاح احكام كارگزيني آغاز شده و تا پايان ارديبهشت ماه جاري ادامه خواهد يافت.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي صبح امروز در جمع روساي ادارات كتابخانه هاي عمومي شهرستان هاي استان خراسان رضوي ضمن بيان اين مطلب افزود: دليل انتخاب كاشمر براي برگزاري شوراي اداري استان تقدير و تجليل از فعاليت هاي انجام شده در اين شهرستان و انتقال تجربيات مفيد به ديگر شهرستان هاي استان مي باشد. به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي، اميرالله شمقدري ضمن اشاره به برتر بودن شهرستان كاشمر در 5 شاخص كتابخانه اي گفت: كاشمر در موضوع خيرين كتابخانه ساز 50 درصد فعاليت هاي استان را به خود اختصاص داده است؛ وي ادامه داد: همچنين 12 درصد جمعيت كاشمر نيز عضو كتابخانه هاي عمومي هستند كه در اين موضوع نيز طلايه دار شهرستان هاي استان مي باشد.
شمقدري اين رشد را حاصل پيوند فرهنگي مديريت عالي شهرستان و حمايت همه جانبه فرماندار كاشمر از رييس اداره كتابخانه هاي اين شهرستان دانست و خاطرنشان كرد: شتابي كه در يك و نيم سال گذشته باعث تحول در وضعيت كتابخانه هاي كاشمر شده است مرهون همين همدلي و همكاري مي باشد و اين موضوع باعث شده است كه كاشمر در بين 28 شهرستان استان رتبه هاي شاخص و برتر را به خود اختصاص دهد.
فرماندار و رييس انجمن كتابخانه هاي عمومي كاشمر هم دراين جلسه طي سخناني ضمن خير مقدم به مهمانان ، كتابداران را بهترين انسان ها خواند و افزود: مأنوس بودن كتابداران با كتاب آن ها را به قشري فرهيخته در جامعه تبديل كرده است.
مهندس فروزان ادامه داد: اگر فرمانداران با مسئولان شهرستان ها همگام باشند مي توانند دست در دست هم ، سطح سواد جامعه را به حد اعلاي خود برسانند.
وي تصريح كرد: تحقق شعار امسال مبني بر" اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي" تنها با نهادينه كردن كتاب و كتابخواني ميسر خواهد شد.
شايان ذكر است مديركل كتابخانه هاي عمومي استان با اهداي لوح هاي تقديري، از رييس انجمن كتابخانه هاي عمومي شهرستان كاشمر ، رييس انجمن خيرين كتابخانه ساز كاشمر و رييس اداره كتابخانه هاي عمومي اين شهرستان قدرداني به عمل آمد.
گفتني است جلسه شوراي اداري استان تا بعدازظهر امروز ادامه دارد.
همزمان با آغاز بيست و هفتمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور با برپايي غرفه در خدمت علاقه مندان كتاب، كتابخواني و كتابخانه خواهد بود.
به گزارش روابط عمومي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور، غرفه نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور در سالن شبستان – روبه روي درب شماره 39 جنوبي – انتهاي راهروي شماره 9 با بخش هاي مختلفي چون پاسخگويي به سوالات و مشكلات اعضاي كتابخانه هاي عمومي، موسسه كتاب نشر، موسسه نمايه و ... پذيراي مراجعين خواهد بود.
گفتني است در طول برگزاري بيست و هفتمين دوره نمايشگاه بين المللي كتاب تهران، طرح عضويت رايگان نيز در كتابخانه هاي عمومي كشور از طريق پورتال www.iranpl.ir صورت مي پذيرد.
لازم به يادآوري است، بيست و هفتمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران صبح ديروز در آييني با حضور دكتر حسن روحاني رئيس جمهور اسلامي ايران افتتاح شد. بيست و هفتمين نمايشگاه بین المللی کتاب تهران از دهم لغایت بیستم اردیبهشت 1393 در مصلی امام خمینی (ره) دایر است.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي:معرفي خوبو متناسب يك كتاب، اصلي ترين راه ورود كتاب به زندگي مردم استاميرالله شمقدري در جلسه شوراي همكاران ستادي گفت: معرفي خوب ومتناسب يك كتاب، اصلي ترين راه ورود كتاب به زندگي مردم مي باشد.
به گزارش روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان خراسان رضوي، شمقدري ضمن مفيد دانستن آيين هاي معرفي كتاب اعلام كرد: يكي از وظايف اصلي كتابداران معرفي هنرمندانه كتاب مي باشد كه بايد براي آن برنامه هاي ويژه تدارك ديده شود.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان در ادامه افزود: برنامه ريزي در نحوه ارائه و معرفي يك كتاب مي تواند، تاثيرگذاري بيشتري در استقبال مخاطبين داشته باشد.
وي همچنين خاطرنشان كرد: انتخاب موضوع و نوع كتاب، قابليت هاي جذب را به طور چشمگيري افزايش مي دهد.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان جوین از برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی به مناسبت هفته سلامت خبرداد.
دکتر قزلقارشی در اولین روز از هفته سلامت در محل دبیرستان نمونه دخترانه فهیمه جوین، گفت:توجه به ورزش سالم، توجه به سلامت جامعه است و همه باید در گسترش ورزش در جامعه تلاش کنیم.
وی در جمع دانش آموزان افزود: با توجه به اینکه شعار هفته سلامت “یک عمرسلامتی با خود مراقبتی ” می باشد با فرهنگ سازی در این حوزه می توان میزان مراجعه به پزشک و مصرف دارو در جامعه را کاهش داد.
مدیریت شبکه بهداشت و درمان جوین ادامه داد: همزمان با فرا رسیدن هفته سلامت، با همکاری شهرداری و سپاه جوین، همایش پیاده روی خانوادگی روز جمعه ۵ اردیبهشت درجوین برگزار می شود.
دکتر قزلقارشی افزود:این همایش پیاده روی خانوادگی ساعت ۸ صبح روز جمعه از میدان امام حسین شهر نقاب آغاز و در محل گلزار شهدای گمنام به پایان خواهد رسید .
وی خاطر نشان کرد: شرکت کنندگان در این همایش با توقف در محل یادمان شهدای گمنام شهرستان ، با شهدا تجدید بیعت خواهند کر و به شرکت کنندگان هم به قید قرعه جوایزی اهدا خواهد شد.
به مناسبت میلاد دخت نبی اکرم (ص) و روز مادر و روز زن جشن گل یاس شب گذشته در جوین برگزار شد.
گروه های هنری و نمایشی اعزامی از شهرستان سبزوار نمایش و برنامه های خود را که بیشتر در قالب بزرگداشت مقام حضرت فاطمه زهرا (س) و تجلیل از مقام بانوان بود برای شهروندان و مردم این شهرستان اجرا کردند.
مسوول روابط عمومی شهرداری نقاب(جوین) امروز در گفتگو با خبر نگار ما گفت: در این جشن که هر ساله در شب میلاد فاطمه زهرا (س) توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر نقاب در محل فضای سبز چمن هلال احمر جوین برگزار می شود ، جمعیت زیادی از شهر نقاب و روستا های مجاور در آن شرکت می کنند.
خانم فرهود فر تصریح کرد: جمعیت ۵ هزار نفری شهروندان و مدیران شهرستان و خانواده های شهدا در این جشن بزرگ مذهبی و با فضای معنوی در مجموعه ورزشی هلال احمر جوین امسال حال و هوای خاصی داشت
در ادامه مراسم از بانوان نمونه و تلاش گر و تنی چند از مادران شهدا تجلیل به عمل آمد.
کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 1388 تاسیس شد واز تابستان سال 1391در ساختمان جدید به مساحت زمین950مترمربع و مخزن به مساحت208متر مربع به فعالیت خود ادامه داد.در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت می باشد.این کتابخانه دارای 14000نسخه کتاب و تعداد اعضا 1000نفر می باشد.
آدرس: شهرستان جوین -شهرنقاب- خ امام خمینی(ره)-خ شهیداوینی- کتابخانه عمومی عطاملک جوینی
شماره تلفن:05145223155
نمابر: 05145223155
کتابخانه شامل بخش های:مرجع-نشریات ادواری-کافی نت-بخش کودک و نوجوان و همچنین نرم افزار نمایه نشریات و بخش سمعی وبصری می باشد.