کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

قفسه های کتاب کتابخانه عطاملک شهر نقاب به روی همگان باز است!!!

میلاد امام علی (ع) و روز پدر گرامی باد.

[ چهار شنبه 1 ارديبهشت 1395برچسب:میلاد، امام علی (ع)، روز پدر,

] [ 8:56 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کودک کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (فروردین 95)

 

[ سه شنبه 24 فروردين 1395برچسب:تازه های کتاب, کودک, فروردین 95 ,کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 15:36 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (فروردین 95)

 

 

 

 

علاقمندان می توانند با عضویت در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی این کتاب ها را امانت بگیرند.

[ دو شنبه 23 فروردين 1395برچسب:تازه های کتاب, فروردین 95, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 16:11 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری کارگاه داستان نویسی و نمایشنامه نویسی در جوین

 

قابل توجه علاقه مندان به نویسندگی ( دل نوشته، داستان ، انشاء) دعوت می شود جهت کارگاه نمایشنامه نویسی و داستان نویسی که در اردیبهشت ماه سال جاری در محل سالن اداره ارشاد شهرستان جوین برگزار می شود. ثبت نام نمایید قابل ذکر است که در پایان دوره نیز به شرکت کنندگان  گواهینامه اعطاء خواهد شد. جهت ثبت نام به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب مراجعه نمایید. و جهت کسب اطلاعات بشتر با شماره 09388391629 آقای آریا کیا  تماس حاصل فرمایید.

[ دو شنبه 23 فروردين 1395برچسب:کارگاه، داستان نویسی، جوین,

] [ 16:8 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

فراخوان شرکت در پویش سراسری «کتاب‌خوان مجازی»

 

به گزارش روابط‌عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور طرح سراسری پویش «کتاب‌خوان مجازی» را با هدف ایجاد فضایی برای معرفی و اشتراک کتاب‌های خوانده شده در فضای مجازی توسط تمامی افراد علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی در سراسر کشور برگزار می‌کند.

در پویش «کتاب‌خوان مجازی» علاقه‌مندان می‌توانند ضمن معرفی خود و بیان اطلاعاتِ کتاب‌شناختی اثر مورد نظر، کتاب موردنظر خود و یا جمله‌ای زیبا یا بخشی از آنرا در قالب ویدئو‌های کوتاه به مدت 1 الی 7 دقیقه معرفی و با دیگران به اشتراک بگذارند.

طبق اطلاعات اعلام شده در این فراخوان (اینـجا)؛ شرکت افراد در این پویش فاقد هرگونه محدودیت است و همه گروه‌های سنی علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی می‌توانند در پویش «کتاب‌خوان مجازی» شرکت کنند.

متقاضیان شرکت و همراهی در این طرح سراسری می‌توانند پس از انتخاب یک جمله خواندنی و زیبا از یک کتاب، بازخوانی بخشی از یک کتاب خوانده شده و یا معرفی کامل یک کتاب پیش‌تر خوانده شده و به اشتراک گذاشتن آن در یک ویدئوی کوتاه در پویش «کتاب‌خوان مجازی» شرکت کنند.

در بخش دیگری از این فراخوان با اشاره به تهیه ویدئوهای کوتاه معرفی کتاب، خاطرنشان شده است: «زمان ویدئوهای تهیه شده می‌بایست از یک تا هفت دقیقه باشد (ویدئوها با زمان کوتاهتر بیشتر دیده می‌شوند) و اطلاعات کتاب‌ ارائه شده و معرفی کننده مشخص، صحیح و واضح باشد.»

اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل نهاد در ادامه این فراخوان در توضیح نحوه ارسال ویدئوهای آماده شده، آورده است: «علاقه‌مندان به حضور در پویش «کتاب‌خوان مجازی» می‌بایست با مراجعه به کانال ketabclip@ ، طبق شیوه اطلاع‌رسانی شده ویدئوهای تولیدی خود را ارسال کنند.»

در بخش پایانی این فراخوان ضمن تأکید بر حجم فایل‌های ارسالی که می‌بایست متناسب با انتشار در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باشند، تصریح شده است: در طول سال جاری نیز در چند نوبت نسبت به ارزیابی ویدئو‌های ارسالی اقدام و از برگزیدگان تقدیر خواهد شد.  ‌

گفتنی است پویش «کتاب‌خوان مجازی» یکی از برنامه‌های مهم ترویجی کتاب و کتابخوانی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سال 1395 است که پیش از این توسط علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد اعلام شده بود. (اینجـــا)

علاقه‌مندان جهت عضویت در کانال تلگرام ketabclip@ (ایــنجـا) کلیک کنید.

[ چهار شنبه 18 فروردين 1395برچسب:فراخوان, کتابخوان مجازی, پویش,

] [ 13:11 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تشریح اهداف و برنامه‌های سال 95 نهاد در گفتگو با دبیرکل (2)

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور سال 95 را به‌عنوان سال «خواندن» معرفی کرده و از تداوم برگزاری دوره‌های مشاوره کتابدار در قالبی نو خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، دومین بخش از مصاحبه دبیرکل نهاد به موضوعاتی همچون سال خواندن در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اقدامات متناسب در این خصوص می‌پردازد.


سال «خواندن» در نهاد کتابخانه‌ها گامی برای تقویت فرهنگ مطالعه است


مختارپور، ترویج کتابخوانی و تمامی امور مرتبط با تحقق این هدف را وظیفه همیشگی نهاد دانست. وی سال 1395 را به‌عنوان سال «خواندن» در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور معرفی کرد و در خصوص دلایل این نامگذاری اظهار داشت: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده،‌ تمامی پژوهشگران و برنامه‌ریزان فرهنگی کشور به این مسأله اذعان دارند که در حال حاضر کشور ما با کمبود منابع مطالعاتی، به ویژه کتاب مواجه نیست؛ حتی به تعبیری می‌توان گفت مشکل عدم دسترسی به کتاب، وجود ندارد؛ البته تا سرانه‌های مطلوب کتاب، کتابخانه و مطالعه فاصله زیادی داریم، ‌اما با پیشرفت فناوری‌های جدید، امروز علاوه بر انواع کتابخانه‌ها، دسترسی به منابع از طریق تلفن‌های همراه نیز میسر است. بنابراین نمی‌توان گفت تنها مشکل، کمبود کتاب است؛‌ بلکه مشکل اصلی، کتاب نخواندن است؛ در واقع عموماً کتابخوانی در کشور ما امری رایج و متداول نیست. فرهنگ کتابخوانی باید نهادینه شود، آن زمان است که همچون بسیاری از جوامع دنیا،‌ مردم به جای اشتغال به بازی و پیامک‌های تفننی در اماکن عمومی، از هر زمانی برای مطالعه کتاب بهره می‌برند.


کتاب بخوانید و اشتیاق خواندن را به دیگران انتقال دهید


وی ادامه داد: برای تقویت و ترویج فرهنگ کتابخوانی،‌ گام اول اینست که خود را به رعایت تقاضایی که از دیگران داریم، متعهد کنیم. من نمی‌توانم خود از مطالعه کتاب دوری و در عین حال شما را به خواندن آن دعوت کنم. شما کتاب بخوانید و اشتیاق کتابخوانی را به دیگران انتقال دهید؛ البته منظور تنها خواندن کتاب نیست؛ باید مهارت‌های مطالعه و معرفی کتاب را هم آموخت؛ کتابدار خوب،‌ کتابداری است که بتواند پیوندی ناگسستنی بین مراجعه کننده و کتاب ایجاد کند تا به این ترتیب جذابیت کتاب و کتابخانه از او جدا نشود. لازمه این امر کسب مهارت‌ها و آموزش‌هایی است؛ تمامی برنامه‌های انجام شده در سال 1394 با هدف فراهم کردن مقدمات لازم برای این امر انجام شد؛ راه‌اندازی مدرسه اینترنتی خواندن، ارسال بسته‌های نورسیده‌ها و جزوات معرفی کتاب، برگزاری دوره‌های مشاوره کتابدار و مهم‌تر از همه نشست‌های کتاب‌خوان با توجه به این هدف انجام شد. در سال گذشته بیش از هزار و 50 نشست کتاب‌خوان در سراسر کشور برگزار شد؛ نشست‌هایی با این ایده، که چگونه می‌توان در مدت 5 الی 7 دقیقه،‌ کتاب را به گونه‌ای جذاب معرفی کرد.

 


دوره‌های مشاوره کتابدار به صورت مجازی برگزار می‌شود


مختارپور در اشاره به نحوه پیگیری برنامه‌های آموزشی نهاد در سال 95، بیان کرد: دوره‌های آموزشی مشاوره کتابدار، زین پس به شکل حضوری ادامه پیدا نمی‌کند؛ به این علت که در دوره‌های برگزار شده، که بسیار مورد استقبال واقع شد، با محدودیت‌های مواجه بودیم که همچنان ادامه دارد؛ به عنوان مثال، تعداد زیادی کتابخانه تک کتابدار داریم؛ کتابداران عزیز این نوع کتابخانه‌ها قادر به شرکت در هیچ دوره‌ای نخواهد بود چراکه حضور آنان به تعطیلی کتابخانه‌ها منجر می‌شود؛ در مقابل کتابخانه‌هایی هستند که افراد زیادی در آن شاغلند و امکان شرکت در تمامی دوره‌ها برایشان فراهم است؛ این مسأله گاهی شکل منطقه‌ای به خود می‌گرفت؛ یعنی گاه در یک شهرستان کسی قادر به شرکت در دوره مشاوره کتابدار نبود؛ در حالی که چه بسا در کتابخانه‌ای که تنها یک کتابدار دارد، نیاز به آموزش بیشتر است؛ از طرفی شرایط آب و هوایی در بعضی مناطق کشور به گونه‌ای است که امکان برگزاری دوره مشاوره کتابدار برای تمامی کتابداران سراسر کشور طی یکسال وجود ندارد. بنابراین هر چند این دوره‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفت و گردهمایی کتابداران از استان‌های همجوار اوقات خوشی را برای آنان پدید آورد، اما در عین حال موجب حسرت کسانی می‌شد که قادر به مشارکت در این دوره‌ها نبودند؛ با این اوصاف، با وجود امکانات فضای مجازی در نهاد، پیشنهاد شد که از سال جدید دوره مشاوره کتابدار نیز همچون مدرسه خواندن به صورت مجازی ادامه یابد و آموزش‌ها در دسترس عموم کتابداران قرار گیرد.


حضور جمعیت‌های مردمی در نماز جمعه فرصتی برای سرمایه‌گذاری فرهنگی


حضور کتابخانه‌های عمومی در نماز جمعه تهران از دیگر اتفاقات ماه‌های پایانی سال 94 بود. دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در خصوص دلایل این حضور و شیوه‌های تداوم آن در سال جدید اظهار داشت: نمازهای جمعه، یکی از مراکز فرهنگی و به تعبیر مقام معظم رهبری، قرارگاه فرهنگی است و ابعاد مختلفی دارد؛ اقامه نماز و خطبه‌های ائمه جماعت یک بُعد آن است؛ حضور مردم، خانواده‌ها و کودکان که ساعاتی را آنجا سپری می‌کنند امکان خوبی برای سرمایه‌گذاری فرهنگی است. خوشبختانه به همت مدیریت مصلی بزرگ تهران امکانات فراوانی به لحاظ نمایشگاهی، سرویس‌های فرهنگی تبلیغاتی و اجتماعی فراهم است؛ طی جلساتی با مدیران محترم مصلی تهران، تصمیم بر آن شد که به صورت نمونه در محل مصلی مشارکتی فرهنگی داشته باشیم؛ این کار از دهه فجر آغاز شد و در سال 95 با برگزاری برنامه‌هایی متنوع و متعدد در قالب معرفی کتاب، عضو‌گیری برای کتابخانه‌ها، معرفی کتابخانه‌های کشور، معرفی کتاب‌های خوب، برگزاری نمایشگاه‌های موضوعی کتاب در مناسبت‌های مختلف و... ادامه خواهد یافت. امید است با تجربه این مشارکت فرهنگی در تهران، بتوانیم از اواسط سال جاری این برنامه را در سراسر کشور، متناسب با امکانات و اقتضائات گسترش دهیم.

بخش‌های بعدی گفتگو دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با روابط عمومی نهاد در روز‌های آتی منتشر می‌شود، برای دیدن بخش اول این گفتگو اینجا کلیک کنید. 

 

[ دو شنبه 16 فروردين 1395برچسب:سال خواندن، نهاد، اهداف، مختارپور، دبیر کل,

] [ 16:14 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

کتاب‌خوان مجازی فرصتی برای معرفی کتاب در شبکه‌های اجتماعی است

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در مصاحبه با روابط عمومی نهاد ضمن بیان چشم‌‌اندازی از برنامه‌های این نهاد در سال 1395 از اجرای طرح‌های جدید کتاب‌خوان همچون کتاب‌خوان ماه، مجازی، تخصصی و... خبر داد.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با گذشت قریب به 22 ماه از دوره مدیریت علیرضا مختارپور در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و انتشار یادداشت‌هایی از ایشان با هدف آگاهی‌رسانی از امور جاری این نهاد، به پیشنهاد روابط عمومی، دبیرکل در هفته دوم سال جاری در مصاحبه‌ای به مرورِ تفصیلی اقدامات سال گذشته به همراه دلایل و نتایج انجام آنها، همچنین طرح‌های مهم فرهنگی در سال جدید پرداخت. 

آنچه در ادامه می‌خوانید، نخستین بخش از این مصاحبه است؛ این بخش به موضوعاتی همچون اقدامات نهاد در برای تحقق شعار سال و نشست‌های کتاب‌خوان و برنامه‌های جدید کتاب‌خوان و روند پیگیری آن در سال جدید می‌پردازد.

علیرضا مختارپور ضمن تبریک فرارسیدن سال نو به تمامی همکاران مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در خصوص نامگذاری سال 95 به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» و برنامه‌های این نهاد به منظور تحقق شعار سال، اظهار داشت: در راستای تحقق شعارهای سال، دستگاه‌های مختلف،‌ مأموریت‌های متفاوتی در حوزه‌های برنامه‌ریزی، پشتیبانی، اجرا و... دارند؛ در این زمینه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دو نوع مأموریت دارد؛ نخست اینکه در راستای تبیین، ترویج، تبلیغ و زنده نگهداشتن این شعار در عرصه فرهنگی کشور تلاش کند؛‌ و گام بعد،‌ کمک به ترویج،‌ تبلیغ،‌ گسترش و تبیین آثار مکتوبی است که با موضوع اقتصاد مقاومتی از سوی نویسندگان و محققان کشور تهیه و تولید می‌شود. برای مثال چنانچه کتاب‌هایی حاوی نظریاتی برجسته در حوزه اقتصاد مقاومتی تولید شد، این آثار می‌تواند در نشست‌های کتاب‌خوان و سایر برنامه‌های ترویجی و همچنین خرید برای کتابخانه‌های مرکزی و درجه یک مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر این،‌ نهاد کتابخانه‌ها به عنوان یکی از دستگاه‌های فرهنگی کشور خود را به رعایت بندهای مربوط به اجرای این شعار ملزم می‌دارد؛ به عنوان مثال،‌ حمایت از تولیدات داخلی، یکی از موضوعات حائز اهمیت در اقتصاد مقاومتی است؛ بنابراین مجموعه نهاد در صدد است که به منظور حمایت از تولید‌‌کنندگان داخلی،‌ برای تأمین تجهیزات مورد نیاز خود،‌ حتی المقدور از تولیدات داخلی استفاده کند. انضباط مالی نیز،‌ از دیگر ابعاد اقتصاد مقاومتی است؛ انضباط مالی به معنای جلوگیری از اسراف،‌ اتلاف بیت‌المال و بالا بردن میزان بهره‌وری است؛ بنابراین تلاش مجموعه نهاد بر افزایش بهره‌وری کتابخانه‌ها و ارائه بیشترین و بهترین خدمات معطوف خواهد بود. این موارد از فعالیت‌های نهاد در راستای تبلیغ و ترویج اصل شعار در سطح فرهنگ مکتوب کشور خواهد بود.

دعوت نهاد از تمامی گروه‌های خوش ذوق و جوان برای ارائه طرح‌هایی در حوزه ترویج فرهنگ خواندن


وی در خصوص برنامه نهاد در راستای مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر حضور و فعالیت گروه‌های خودجوش مردمی در حوزه‌های فرهنگی بیان کرد: نهاد کتابخانه‌ها، ‌نهادی غیر دولتی و عمومی است و امسال نیز همانند سال‌های گذشته، طبیعتاً طرح‌هایی در حوزه برنامه‌های فرهنگی با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی از سوی فعالان این عرصه به نهاد ارائه خواهد شد؛ با توجه به این مطالبه مقام معظم رهبری، از تمامی گروه‌های خودجوش، متعهد، خوش ذوق و جوانی که در این کشور مشغول به فعالیت هستند دعوت می‌کنیم طرح‌های خود را در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه با ما در میان بگذارند و بر خود وظیفه می‌دانیم که در تمامی سطوح از این طرح‌ها استقبال و حمایت کنیم.

 


رشد نشست‌های کتاب‌خوان در سطوح اختصاصی و تخصصی در سال 1395


مختارپور در خصوص برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای تحقق شعار «خواندن» در سال 1395 بیان کرد: در سال جاری ضمن تداوم برنامه‌های پشتیبان و زمینه‌ای که پیش از این نیز برگزار می‌شد،‌ چندین طرح و اقدام مهم انجام خواهد شد؛ نخست اینکه،‌ نشست‌های کتاب‌خوان در قالبی که پیش از این برگزار می‌شد،‌ ادامه خواهد داشت؛ در سطح مدرسه‌ای نیز شاهد گسترش نشست‌های کتاب‌خوان در مدارس سراسر کشور خواهیم بود؛ علاوه بر این، همانگونه که در سال گذشته کتاب‌خوان ویژه زندانیان،‌ نابینایان،‌ هنرمندان،‌ پیروان ادیان توحیدی و... برگزار شد، در سطح اختصاصی، نشست‌های کتاب‌خوان ویژه اقشار مختلف جامعه، با رشد قابل توجهی ادامه می‌یابد. از دیگر محورهای اصلی فعالیت نهاد در سال جاری، گسترش نشست‌های کتاب‌خوان تخصصی خواهد بود؛ ترویج این نشست‌ها در میان قشر تحصیلکرده کشور، تأثیر بسزایی در گسترش کتابخوانی خواهد داشت. نشست‌هایی در حوزه‌های موضوعی حقوق، فلسفه، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، ادبیات کلاسیک و... نمونه‌هایی از نشست‌های تخصصی کتاب‌خوان است؛ امید است برگزاری این نشست‌های تخصصی از سوی نهاد مورد استقبال دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه قرار گیرد و با گسترش فراوانی در سطح کشور روبرو شود.


برگزاری نخستین نشست کتاب‌خوان تخصصی ویژه شعر همزمان با روز بزرگداشت عطار نیشابوری


وی ادامه داد: از مهم‌ترین نشست‌های تخصصی کتاب‌خوان، نشست شعر است؛ نخستین نشست کتاب‌خوان شعر، همزمان با روز بزرگداشت عطار نیشابوری، 25 فروردین ماه، در تهران برگزار خواهد شد؛ موضوع اصلی این نشست‌ها شعر است و در خلال آن کتاب‌های شعر منتشر شده در بازار نشر، آثار ترجمه‌ای و کتاب‌های مرتبط با نقد و تحلیل شعر معرفی خواهد شد. از آنجاکه کشور ما به لحاظ ادبیات منظوم غنی‌ترین کشور جهان است، پیش‌ بینی می‌شود این نشست‌ها در سراسر کشور با استقبال گسترده‌ای روبرو شود.


برگزاری نشست کتاب‌خوان به میزبانی کتابخانه‌های سراسر کشور در سال جاری


مختارپور با اشاره به بررسی و ارزیابی نشست‌های کتاب‌خوان در سال گذشته، تصریح کرد: از آنجاکه کتابخانه، در مجموعه کاری ما نقطه ای کلیدی و حائز اهمیت است، ضروری است در برگزاری نشست‌های کتاب‌خوان نیز مورد توجه قرار گیرد؛ بر این اساس در سال جاری نشست‌های کتاب‌خوان در کتابخانه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد؛برگزاری کتاب‌خوان به میزبانی کتابخانه‌ها، هر چند ممکن است با جمعیتی محدود آغاز شود، اما مشارکت واقعی و گسترده اعضا را به دنبال خواهد داشت و اثربخشی جلسه‌ای با محوریت کتاب بر ارتباطات فکری و فرهنگی این افراد، ارزشمند و غیر قابل انکار است.


کتاب‌خوان ماه؛ تبلیغ و ترویج 50 عنوان کتاب در طول سال


وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های نهاد در عرصه معرفی کتاب و ترویج کتابخوانی، طرح کتاب‌خوان ماه است؛ در این طرح هر ماه 4 کتاب در موضوعات عمومی از سوی نهاد ارائه می‌شود؛ معرفی و تبلیغ این کتاب‌ها از راه‌های مختلف همچون طرح در نشست‌های کتاب‌خوان،‌کتاب‌خوان مجازی،‌ طرح‌های گرافیکی در فضای مجازی،‌ جلسات نقد و بررسی و... در سراسر کشور انجام می‌شود. هرچند در هر ماه 4 کتاب معرفی می‌شود،‌ اما تبلیغ و ترویج این کتاب‌ها تا پایان سال ادامه دارد و مجموعاً در طول سال جاری به لطف خدا 50 کتاب تبلیغ و ترویج خواهد شد.


کتاب‌خوان مجازی فرصتی برای معرفی کتاب در شبکه‌های اجتماعی


دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از راه اندازی طرحی دیگر با عنوان «کتاب‌خوان مجازی» خبر داد و در این‌باره گفت: از آنجاکه امروزه امکان تصویربرداری چند دقیقه‌ای برای عموم مردم فراهم است، کتاب‌خوان مجازی در پی ایجاد فضایی است که تمامی افراد علاقمند جامعه بتوانند کتابی معرفی کرده و با دیگران به اشتراک بگذارند. بر این اساس در روزهای آتی طی فراخوانی عمومی از علاقمندان دعوت می‌شود که در قالب ویدئو‌های کوتاه، به مدت 1 الی 7 دقیقه، به معرفی کتاب مورد نظر خود بپردازند. علاقمندان می‌توانند با رعایت قواعدی که از سوی روابط عمومی نهاد اعلام خواهد شد،‌ ضمن معرفی خود و بیان اطلاعات کتاب‌شناختی اثر مورد نظر، کتاب مورد علاقه خود را با دیگران به اشتراک بگذارند؛ و یا حتی کتابی بدست گیرند و جمله‌ای زیبا از آن بخوانند؛ این ویدئو‌ها در شبکه‌های مجازی و اجتماعی منتشر و به جریانی عمومی در راستای ترویج کتابخوانی بدل خواهد شد. انتظار من این است که این طرح با استقبال روبرو و در سطحی گسترده انجام شود؛ چراکه خواندن جمله‌ای از یک کتاب و یا قطعه‌ای از یک شعر کاری ساده و کم هزینه است. کتاب‌خوان مجازی از دیگر برنامه‌های مهم ترویجی در سال 1395 خواهد بود.

بخش‌های بعدی گفتگو دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با روابط عمومی نهاد در روز‌های آتی منتشر می‌شود. 

 

 

[ یک شنبه 15 فروردين 1395برچسب:کتابخوان مجازی، دبیر کل، چشم انداز 95,

] [ 14:26 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

سال نو مبارک

[ پنج شنبه 27 اسفند 1394برچسب:سال نو، مبارک، 1395,

] [ 8:31 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (اسفندماه 94)

 

 

 

 

اعضای محترم کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب با مراجعه به کتابخانه می توانندکتاب مورد علاقه خود را امانت بگیرند.

[ پنج شنبه 27 اسفند 1394برچسب:تازه های کتاب,اسفند94, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 8:22 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری نمایشگاه کتاب در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی به مناسبت 17 اسفند

 به مناسب دوازدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور  کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نمایشگاه کتابی بدین مضمومن در محل کتابخانه برگزار کرده است. علاقمندان می توانند جهت بازدید از این نمایشگاه به کتابخانه عطاملک جوینی نقاب مراجعه نمایند.

 

[ چهار شنبه 19 اسفند 1394برچسب:17 اسفند، سالروز نهاد، نمایشگاه کتاب، کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 16:25 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

بازدید مدرسه واعظی نسب انداده شهرستان جوین از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

به مناسبت دوازدهمین سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی کشور دانش آموزان کلاس ششم مدرسه واعظی نسب انداده شهرستان جوین از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی بازدید  کردند. در طی این  بازدید  آقای فیضی  مسئول کتابخانه  قسمت های مختلف کتابخانه را به  دانش آموزان نشان داده و همچنین توضیحاتی درباره  کارکرد ها و خدمات کتابخانه برای آنان بیان نموده اند و در پایان بازدید نیز جهت ترغیب دانش آموزان به مطالعه به چند نفر از آنان که تا کنون بیشترین کتاب را مطالعه کرده بودند جوایزی از طرف اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین اهداشد.

 

 

[ دو شنبه 17 اسفند 1394برچسب:بازدید، دبستان واعظی نسب، ، کتابخانه عطاملک جوینی، فیضی، سالروز تاسیس نهاد,

] [ 16:13 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تمبر یادبود «با کتاب زندگی کنیم» رونمایی شد.

 

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تمبر یادبود آئین گرامیداشت دوازدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با عنوان «با کتاب زندگی کنیم» با همکاری شرکت پست جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه شانزدهم اسفند با حضور با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سیدرضا صالحی‌امیری عضو هیأت أمنای کتابخانه‌های عمومی کشور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونین، مشاورین، مدیران کل، جمعی از کارشناسان و کتابداران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و شماری از مسئولین فرهنگی و اهالی نشر و رسانه رونمایی شد.

گفتنی است پس از رونمایی، آئین ممهور کردن تمبر مزبور و توشیح حاشیه آن نیز با حضور دبیرکل نهاد و میهمانان مراسم گرامیداشت دوازدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور انجام شد.

[ دو شنبه 17 اسفند 1394برچسب:دوازدهمین سالروز, نهاد، تمبر,

] [ 16:9 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

پیام تسلیت دبیرکل نهاد به مناسبت درگذشت آیت الله واعظ طبسی

 


دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پیامی درگذشت آیت‌الله واعظ طبسی تولیت آستان مقدس رضوی را تسلیت گفت.


به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پی ارتحال عالم بزرگوار آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ طبسی تولیت ارجمند و پرتلاش آستان مقدس رضوی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در پیامی درگذشت ایشان را به خانواده این عالم گرانقدر، رهبر معظم انقلاب(حفظه‌الله‌)، مردم شریف ایران به ویژه ساکنان و مجاوران مشهد مقدس و تمامی یاران و دوستداران آن فاضل اندیشمند تسلیت و تعزیت گفت. 

متن پیام دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شرح زیر است:

بسم‌ الله الرحمن الرحیم

«... ثَوَابُ اللَّهِ خَیْرٌ لِّمَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا وَلَا یُلَقَّهَا إِلَّا الصَّابِرُونَ.»

«... برای آن‌ها که ایمان می آورند وکارهای شایسته می‌کنند ثواب خدا بهتر است و بدین ثواب جز صابران دست نیابند.»‏ 

(سورة قصص؛ 80)

عالم مجاهد و یار پایدار حضرت امام خمینی(قدس‌سره) و رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی)، آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ طبسی(رحمت‌الله علیه) بار سفر از عالم خاکی بربستند و به یاران افلاکی خود پیوستند.

این هجرت ابدی، گرچه برای ایشان که عمر با برکتشان به خدمت و پرهیزگاری گذشت سرآغاز آسایش و سعادت بهره‌مندی از همنشینی با اولیاءالله(علیهم‌السلام)، امام(رحمت‌الله علیه) و شهیدان و صالحان است و مهمانی بر خوان رحمت پروردگار کریم نصیب ابدی‌شان خواهد بود، به لطف خدا؛ اما برای بیت شریف و یاران و دوستداران، بی‌شک فراقی دشوار است که وصف آن در کلمات نمی‌گنجد؛ ضایعه‌ای که جبران آن برای نظام و انقلاب و آستان قدس رضوی تنها لطف و جبّاری خداوند را می‌طلبد.

آیت‌الله واعظ طبسی عالم فرزانه‌ای بودند که علاوه بر خدمت شایسته چهل‌ساله در بارگاه ثامن‌الحجج(علیه‌السلام)، با درایت و نیک‌اندیشی ایشان، کتابخانه آستان قدس رضوی و مجموعه کتابخانه‌های وابسته که از بزرگ‌ترین و غنی‌ترین کتابخانه‌های ایران و جهان اسلام است، امروز به شایسته‌ترین نحو اداره می‌شود و این خدمت بزرگ به میراث مکتوب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، چون سایر خدمات خالصانه و ارزنده طول عمر بابرکتشان، به‌مثابه نوری روشن مسیر پیشِ روی سفر اخروی ایشان را منور می‌سازد و میوه‌های شیرین این درخت پربار از باغ جاودان صدقات جاریه، نصیب گوارای ذائقه جان پاک این عالم ربانی خواهد بود، ان‌شاءالله تعالی.

اینجانب به نمایندگی از همه همکاران و کتابداران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ارتحال جانگداز این مجاهد نستوه، عالم دیندار و فرهنگ‌مدار را به محضر خانواده گرانقدر آن عزیز نوسفر، رهبر معظم انقلاب(حفظه‌الله‌)، مردم شریف ایران به ویژه ساکنان و مجاوران مشهد مقدس و تمامی یاران و دوستداران آن فاضل اندیشمند، تسلیت عرض می‌کنم و برای بازماندگان صبر و اجر و برای روح پاک آن عزیز، غفران و رحمت واسعه الهی را مسئلت دارم.

و من الله‌التوفیق

علیرضا مختارپور

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور

گفتنی است آیت‌الله واعظ طبسی نماینده ولی‌فقیه در استان‌های خراسان و تولیت آستان قدس رضوی روز جمعه هفتم اسفند پس از شرکت در انتخابات دچار مشکل تنفسی و به اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد منتقل شد. وی پس از یک هفته در کما بودن، بامداد جمعه چهاردهم اسفند دارفانی را وداع گفت.

[ شنبه 15 اسفند 1394برچسب:پیام تسلیت، مختارپور، دبیر کل، واعظ طبسی,

] [ 16:14 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی

 

نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در قالب مجموعه برنامه‌های چهاردهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی را در دهه کرامت برگزار می‌کند.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی (از سری برنامه‌های چهاردهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)) به مناسبت سالروز میلاد حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه‌(ع) و همزمان با دهه کرامت با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی، گسترش فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با حضرت امام رضا(ع) و شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولیدکنندگان و پدیدآورندگان آثار برتر فرهنگی مرتبط با فرهنگ رضوی توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

کتاب‌های «دوست مهربان کبوترها» نوشته مجید محمدی از انتشارات بوستان کتاب (ویژه کودکان 11 سال)، «اعترافات غلامان» نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (ویژه نوجوانان تا 17سال) و «امام علی بن موسی‌الرضا(ع)» نوشته بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس‌ رضوی از انتشارات بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی (جوانان و بزرگسالان) عناوین کتاب‌های ارائه شده برای شرکت در این جشنواره است. برگزاری مسابقه کتابخوانی ویژه اعضای خانواده با موضوع «ترویج سبک زندگی رضوی» نیز یکی دیگر از بخش‌های این جشنواره می‌باشد.

دبیرخانه ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی با اشاره به شرایط و مقررات شرکت در این جشنواره خاطرنشان کرده است: «شرکت برای عموم علاقه‌مندان در تمامی گروه‌های سنی امکان‌پذیر است؛ پاسخنامه ارسالی باید در یکی از قالب‌های انفرادی یا خانوادگی تکمیل و ارسال شود؛ تکمیل مشخصات فردی اعضای خانواده در پاسخنامه الزامی است؛ برای شرکت در قالب خانوادگی مسابقه، ضروریست دفترچه پاسخنامه تکمیل و ارسال شود؛ برای شرکت در بخش کودک، کودکان باید جذاب‌ترین بخش کتاب از نظر خودشان را تصویرسازی کنند و پاسخنامه‌ها و آثار را به کتابخانه‌های عمومی یا از طریق پست به نشانی دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.»

همچنین طبق اعلام دبیرخانه این جشنواره، به برگزیدگان علاوه بر لوح‌سپاس و تندیس جشنواره، هدایایی نیز به این شرح اهداء می‌شود: «313 جایزه یک میلیون ریالی برای 313 نفر از برگزیدگان بخش انفرادی جشنواره؛ 8 جایزه ویژه برای 8 خانواده شامل: مبلغ 5 میلیون ریال برای خانواده اول و دوم دونفره، 7 میلیون و پانصد هزار ریال برای خانواده اول سه نفره، 10 میلیون ریال برای خانواده اول چهارنفره، 15 میلیون ریال برای خانواده اول پنج نفره و همچنین 5 میلیون ریال برای خانواده دوم سه نفره، 7 میلیون و پانصد هزار ریال برای خانواده دوم چهار نفره و 10 میلیون ریال برای خانواده دوم پنج نفره»

مهلت ارسال آثار به ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی بیستم تیرماه 1395 خواهد بود و داوری آثار رسیده به این جشنواره نیز روز دهم مرداد سال 95 برگزار می‌شود. همچنین علاقه‌مندان برای تهیه کتاب‌‎های مسابقه می‌توانند از تاریخ 17/12/94 به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور مراجعه کنند.

علاقه‌مندان به ثبت‌نام و شرکت در ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی برای اطلاعات بیشتر می‌توانند به دبیرخانه این جشنواره به نشانی: تهران، خیابان فلسطین‌شمالی، خیابان کبکانیان، خیابان طباطبایی‌رفیعی، پلاک 18، اداره‌کل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مراجعه و یا با شماره تلفن 88950935 تماس گرفته و یا از طریق نشانی الکترونیکی: farhangi@iranpl.ir با دبیرخانه این جشنواره ارتباط برقرار کنند. 

فراخوان ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی را اینجا ببینید.

[ پنج شنبه 29 بهمن 1394برچسب:فراخوان، چهاردهمین، جشنواره، امام رضا(ع),

] [ 7:43 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کودک کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (بهمن ماه 94)

علاقمندان می توانند جهت امانت گرفتن این کتاب ها به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی شهر نقاب مراجعه کنند.

 

 

 

[ سه شنبه 27 بهمن 1394برچسب:تازه های کتاب، کودک بهمن 94، کتابخانه عطاملک جوینی ,

] [ 15:23 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

تازه های کتاب کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب (بهمن ماه 94)

علاقمندان می توانند جهت امانت گرفتن این کتاب ها  به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی شهر نقاب مراجعه کنند.

 

 

[ سه شنبه 27 بهمن 1394برچسب:تازه های کتاب,بهمن 94, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 15:15 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

حضور فرهنگی کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب در راهپیمایی 22 بهمن

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین کتابخانه عمومی عطاملک جوینی با نصب بنر و مستقر نمودن دستگاه بلوتوث سندر و همچنین بر پایی میز اهدای محصولات فرهنگی و مجلات در صحن مسجد جامع شهر نقاب در پایان مراسم  راهپیمایی یوم الله 22 بهمن 94 به استقبال راهپیمایان رفت . راهپیمایان با تجمع در صحن مسجد جامع با روشن نمودن وای فای و یا بلوتوث گوشی خود کتاب های الکتورنیکی مورد علاقه خود را دانلود و همچنین از میز اهدای محصولات فرهنگی نیز کتاب، سی دی و مجلات مورد علاقه خود را به رایگان تهیه نموده اند.

 

 

 

 

 

[ یک شنبه 25 بهمن 1394برچسب:22 بهمن, راهپیمایی, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 14:52 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری جشن انقلاب در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب

به مناسبت ایام الله دهه فجر در تاریخ 94/11/18 کتابخانه  عمومی عطاملک جوینی نقاب جشن انقلاب را با حضور مهد قرآن یاس نبی در محل کتابخانه برگزار نمود.  در طول این مراسم  بچه های مهد کودک از کتابخانه بازدید و ترانه های انقلابی اجرا نمودند و در پایان نیز با کیک تولد انقلاب  پذیرای شدند.

 

 

 

 

 

[ یک شنبه 18 بهمن 1394برچسب:جشن انقلاب, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 16:20 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری مسابقه نقاشی به مناسبت ایام الله دهه فجر در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

 به مناسبت ایام الله دهه فجر در تاریخ 94/11/18 مسابقه نقاشی با حضور بچه های مهد قرآن یاس نبی در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب برگزار گردید. و در پایان نیز آقای فیضی مسئول کتابخانه به تمامی بچه ها هدایایی را از طرف کتابخانه اهدا نمود.

 

 

 

[ یک شنبه 18 بهمن 1394برچسب:دهه فجر, انقلاب, مسابقه نقاشی, فیضی, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 16:7 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

راه اندازی دستگاه بلوتوث سنتر در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی نقاب

قابل توجه اعضای محترم کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

 

 

به مناسبت دهه فجر انقلاب دستگاه بلوتوث سنتر در محیط کتابخانه عطامک جوینی راه اندازی شد. مراجعان محترم می توانند با حضور در محیط کتابخانه و روشن کردن بلوتوث و یا وای فای گوشی خود کتابهای مورد علاقه خود را دانلود نمایید تعداد کتاب های الکترونیکی 1700 نسخه می باشد که هم بصورت تکنولوژی وای فای و بلوتوث قابل دسترس می باشد. برد دستگاه با توجه به محل قرارگیری آن بین 70 تا 100 متر می باشد.  برای دریافت کتابهای الکترونیکی فقط کافی است بلوتوث یا وای فای خود را روشن نمایید.


[ چهار شنبه 14 بهمن 1394برچسب:بلوتوث سنتر, دهه فجر, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 16:11 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

برگزاری نمایشگاه کتاب انقلاب در کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

—   اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاه کتابی با مضمون کتاب انقلاب و روز شمار انقلاب در محل کتابخانه عمومی عطاملک جوینی  برگزار کرده است . علاقمندان می توانند جهت بازدید  و امانت گرفتن کتاب ها به کتابخانه عمومی عطاملک جوینی مراجعه نمایند.

 

[ دو شنبه 12 بهمن 1394برچسب:نمایشگاه کتاب، دهه فجر، کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 15:17 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

«مقطع رهایی»؛ پیشنهاد مطالعه به مناسب ایام‌الله دهه مبارک فجر

 

همزمان با فرارسیدن ایام‌الله دهه مبارک فجر، اداره کل امور فرهنگی نهاد پوستر معرفی کتاب‌هایی با مضامین انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) را با عنوان «مقطع رهایی» منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اداره کل امور فرهنگی نهاد همزمان با فرارسیدن ایام‌الله دهه مبارک فجر و به پاسِ گرامیداشت سی ‌و‌ هفتمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در راستای بازشناسی وقایع، شخصیت‌ها و جریانات مهم و مؤثر در شکل‌گیری این مهم و با هدف معرفی بهترین کتاب‌های حوزه انقلاب شکوهمند اسلامی به ملت سرافراز و انقلابی، با انتشار پوستری در قالب طرح «این چند کتاب»، با عنوان «مقطع رهایی»، هشت عنوان کتاب مرتبط با این موضوع را منتشر کرده است که علاقه‌مندان می توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور این کتاب‌ها را امانت گرفته و مطالعه کنند.

«غرور و سقوط» نوشته آنتونی پارسونز و ترجمه محمدصادق حسینی عسکرانی/ مرکز اسـناد انقلاب اسـلامی/ 260 صفحه

کتاب غرور و سقوط در هفت فصل تدوین شده که نگارنده در آن‌ها به بیان چگونگی مأموریتش در ایران و تشریح اتفاق‌هایی که در سال‌های 1974تا 1975 در تبیین ماهیت رژیم شاه موجود است پرداخته است و حوادثی که در سال‌های 1976تا 1979 به وقوع پیوسته است را بیان می‌دارد و به توصیف واقعه تغییر رژیم ستم‌شاهی به انقلاب اسلامی به‌صورت جامع و تحلیلی می‌پردازد.

«راه مستقیم انقلاب» تدوین: علی‌اکبر عبدالاحدی‌مقدم/ موسسه فرهنگی ولاء منتظر(عج)/ دو جلد

این کتاب تقسیم‌بندی منطقی و تدوینی جذاب از اندیشه انقلاب اسلامی است. مبانی اندیشه و اهداف نهضت اسلامی از دیدگاه امام‌خمینی(قدّس سره) و مقام معظّم رهبری در دو جلد بیان شده است. فرآیند پنجگانه تحقیق حاضر عبارت‌اند از: در این کتاب مفاهیم و ماهیت، اصول، مبانی و عوامل پیروزی انقلاب اسلامی، اهداف، دستاوردها و بایسته‌های آن، مواضع و آسیب‌های نظام اسلامی بررسی می‌شود و به زمینه‌های شکل‌گیری دنیای اسلامی، وظایف جمهوری اسلامی ایران برای تحقق دنیای اسلامی و موانع تحقق دنیای اسلامی نیز می‌پردازد.

«مجموعه قصه‌های انقلاب برای بچه‌ها و نوجوانان» نوشته نادر ابراهیمی/ سوره مهر/ پنج جـلد/ 160 صفحه

این مجموعه پنج‌جلدی با این عناوین است: «پدر چرا توی خانه مانده است؟»، «جای او خالی»، «نیروی هوایی»، «سحرگاهان همافران اعدام می‌شوند» و «برادرت را صدا کن». این کتاب که داستان‌های کوتاه و جذاب مصور دوران مبارزه علیه رژیم ستم‌شاهی پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی را نمایش می‌دهد، در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی و در خلال مبارزات مردم علیه رژیم شاه نوشته و نخستین بار در سال 57 منتشر شد.

«آیین انقلاب اسلامی» گزیده‌هایی از اندیشه‌ها و آرای امام‌خمینی(قدّس سره) /مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام‌خمینی(قدس سره)/ عروج/ دو جلد/ 646 صفحه

دسترسی سریع و آسان به اندیشه‌های امام‌خمینی(قدّس سره) با این مجموعه امکان‌پذیر است. در دفتر نهم مجموعه تبیان، آیین انقلاب اسلامی بر اساس گزیده اندیشه‌ها و آرای امام‌خمینی(قدّس سره) جمع‌آوری شده و ترتیب مطالب کتاب از مباحث اعتقادی و جهان‌بینی آغاز می‌شود. سپس اوضاع ایران پیش از انقلاب اسلامی را از نگاه امام مرور و به نظام مطلوب ایشان برای جامعه و امت اسلامی و مقوله‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن می‌پردازد.

«نهضت امام‌خمینی(قدّس سره)» نوشته حمید روحانی/ عروج/ چهار جــلد

نگارش تاریخ نهضت امام‌خمینی(قدّس سره) با ارائه شواهد و اسناد و مدارک، و ارائه جزئیات نهضت برای درک صحیح از ماهیت و حقیقت انقلاب اسلامی توسط خوانندگان، مورد نظر این کتاب است. از اهداف و انگیزه‌های نگارنده در تدوین کتاب، روشن کردن این نکته بوده است که طرح و بحث حکومت اسلامی در ایران، زمینه‌ای دیرینه و درازمدت داشته و این گونه نبوده که تنها در سال 1356 یکباره بر سر زبان‌ها افتاده باشد.


 
 


«دربار به روایت دربار» نوشته نظرعلی کوشکی/ مرکز اسناد انقلاب اسلامی/ 105 صفحه

این کتاب در پنج فصل تنظیم شده که فصل اول مفاسد اخلاقی محمدرضا پهلوی را شرح می‌دهد. فصل دوم و سوم مفاسد خواهر او یعنی اشرف و همسر او یعنی فرح را تبیین می‌کند و مفاسد اخلاقی خاندانش را در فصل چهارم بیان می‌کند. در پایان نیز به مفاسد درباریان و اسناد و مدارک اشاره می‌شود.

«فلسفه  سیاسی آیت‌الله خامنه‌ای» نوشته محسن مهاجرنیا/ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی/ 532 صفحه

کتاب فلسفه سیاسی آیت‌الله خامنه‌ای، علاوه بر خودنوشته‌ها و مجموعه‌های منتشر شده از بیانات معظم‌له، سعی در بیان نظام فکری و منظومه منسجم اندیشه‌ سیاسی ایشان دارد. بسیاری از مقولات سیاسی مانند رابطه فرد و اجتماع، الزامات زندگی اجتماعی، دین، قانون و عدالت از منظر رهبری معظّم انقلاب از جمله موضوعات این کتاب هستند.

«معارف انقلاب» مروری بر دیدگاه‌های حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) پیرامون انقلاب اسلامی/ انقلاب اسلامی/ 1049 صفحه

در این کتاب بیش از 400 فراز از دیدگاه‌های مقام معظّم رهبری با موضوع انقلاب اسلامی که در طی بیش از 20 سال گذشته در دیدارها، سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز جمعه بیان شده، جمع‌آوری و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. اهمیت کتاب در شناخت انقلاب اسلامی، جایگاه و تأثیر آن در حوزه جغرافیایی منطقه و کشورهای اسلامی و توقعات ایشان از نسل‌های حال و آینده است.

گفتنی است، «مقطع رهایی» پنجاه ‌و یکمین پوستر از مجموعه «این چند کتاب» است که با هدف معرفی و بهره‌برداری عموم مردم در کلیه کتابخانه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی در سراسر کشور توزیع شده است.

[ دو شنبه 12 بهمن 1394برچسب:دهه فجر، انقلاب، کتاب,

] [ 15:6 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

رمان های انقلاب

 

 

گرگ سالی

نویسنده: امیر حسین فردی

ناشر: سوره مهر

تعداد صفحه: 380

 

کتاب" گرگ سالی " نوشته زنده یاد امیر حسین فردی ادامه رمان برجسته او با عنوان « اسماعیل » می باشد.

این رمان مضمونی انقلابی داشته و به بخشی از وقایع منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق شمال غربی کشورمان می‌پردازد. محور اصلی این رمان، یکی از طرح‌های آمریکایی ‌‌ها و اسرائیلی‌‌ها در دشت مغان در دوران پهلوی است. یکی از طرح‌های آن ‌‌ها در آن منطقه،اصلاح نژاد گرگ ‌‌ها بود. گرگ‌هایی که قبلا فقط چهارپایان را می‌خوردند با تمهیدات آمریکایی‌‌ها به گرگ‌هایی آدم خوار تبدیل شدند که تنها با بوی خون انسان ‌‌ها راضی می‌شدند.

داستان « گرگ سالی » درباره جوانی مبارز است که پس از فرار از دست نیروهای ساواک به منطقه سبلان پناه می‌برد و در آنجا با گرگ‌های آدمخواری که آمریکایی‌ها برای اصلاح نژاد گرگ‌های ایرانی به آن منطقه فرستاده‌اند، درگیر می‌شود. فردی در این داستان به کشمکش میان اسماعیل و گرگ‌هایی می‌پردازد که آمریکایی‌ها برای اصلاح نژاد گرگ‌های ایرانی به منطقه سبلان آورده‌اند.  آمریکایی‌ها که در آن زمام کشت و صنعت مغان را برعهده داشتند، درصددند گرگ‌های آدم ‌خواری را در این منطقه بار آورند تا بتوانند برای کشتن افراد انقلابی ازآنها استفاده کنند.

"گرگ سالی" جلد دوم رمان «اسماعیل» محسوب می‌شود. مرحوم فردی کار نگارش جلد سوم این مجموعه را نیز آغاز کرده بود، اما در روز پنجم اردیبهشت سال 92 دار فانی را وداع گفت.

 

 

 

اسماعیل
نویسنده: امیرحسین فردی
ناشر: سوره مهر
تعداد صفحه: 300

"اسماعیل" رمانی است که " مرحوم امیرحسین فردی" آن را برای مخاطبان بزرگ‌سال نوشته است. این رمان که حوادث انقلاب را در مرکز توجه خود دارد، اثری دنباله‌دار است که می توان ادامه آن را در رمان “گرگ سالی” دنبال نمود.

 اسماعیل جوانی از طبقات پایین جامعه است. در نوجوانی، پدرش را از دست می‌دهد و او می‌ماند با مادرش، اکرم و محبوب، برادر کوچکش. در جوانی به استخدام بانک درمی‌آید. در این میان عاشق دختری به نام سارا می‌شود و به او پیشنهاد ادواج می‌دهد. پدر سارا که آن دو را در پارکی مشغول صحبت می‌بیند، عصبانی می‌شود و اسماعیل را به سختی کتک می‌زند و در کلانتری از او تعهد می‌گیرد که دیگر به سراغ سارا نرود. این موضوع باعث خرد شدن اسماعیل پیش خودش می‌شود به‌گونه‌ای که شروع به سرزنش خود می‌کند تا اینکه وارد مسجدی می‌شود و این آغاز یک تحول در اسماعیل است. در مسجد با جواد، کتابدار کتابخانه مسجد که جوانی مذهبی و ضدرژیم پهلوی است، آشنا می‌شود و رفته‌رفته او نیز مذهبی می‌شود و به‌تدریج وارد میدان مبارزه با حکومت می‌شود که این موضوع اتفاقات جدیدی را برایش رقم می زند.

 

 

آه با شین

نویسنده: محمد کاظم مزینانی

ناشر: سوره مهر

تعداد صفحه: 354

محمد‌کاظم مزینانی یکی از نویسندگان معاصر است.او که اخیرا برای نگارش رمان "آه با شین" برنده هفتمین جایزه جلال در بخش رمان شده است دارای مدرک کارشناسی ادبیات فارسی از دانشگاه شهید بهشتی است.

"آه با ‌شین" روایت کننده فعالیت یک مبارز انقلابی چپ با فضای فکری کمونیستی است که از دهه 20 شمسی و بدو تولد شخصیت اصلی داستان آغاز می‌شود و تا سال 90 ادامه دارد. در این رمان به نوعی به تناقضات و تفاوت‌های نسلی بین شخصیت اصلی و فرزندش اشاره داشته‌ است.

نویسنده با تاکید بر اینکه «آه با ‌شین» در واقع قسمت دوم یک تریلوژی درباره اوضاع قبل از انقلاب است، تصریح کرد: "آه با ‌شین بر خلاف رمان قبلی‌ام یعنی «شاه بی‌شین» که داستان زندگی شاه را روایت می‌کرد و مبتنی بر اسناد تاریخی و برگرفته از یک واقعیت بود، رمانی است که نگاهش از پایین به بالاست و در واقع در چارچوب داستان و تخیل روایت می‌شود.".

این رمان، داستان انقلاب را به خاطر روایت چگونگی جایگزینی دوره قاجار به دیکتاتوری دوران پهلوی و شکل گیری انقلاب، به خود اختصاص داده است.

مزینانی در«آه با شین»نه تنها به روایت زوال و از هم پاشیدگی خاندان های قاجار مانند سالاری میپردازد و چگونگی از افلاک به خاک کشیده شدن آنها را بازسازی می کند، بلکه باتمرکز بر شازده پنجم ازخاندان سالاری به فعالیتهای مبارز چپی اشاره دارد که در روند زندانی شدن، شکنجه ها وسپس پیروزی انقلاب به خام بودن و غیر واقعی بودن باورها و خیالی بودن اعتقادات سازمانی میرسد.

رمان 354 صفحه‌ای «آه با شین» که نشر سوره مهر در سال 1392 به بازار آورد با اقبال خوبی همراه شد و به غیر از عنوان اثر برتر چهارمین جشنواره داستان انقلاب، جایزه قلم زرین امسال را از آن خود کرد.

 

 

لحظه ها جا می مانند

نویسنده: یوسف قوجق

ناشر: شهرستان ادب

تعداد صفحه: 597

کتاب «لحظه‌ها جا می‌مانند» داستانی با موضوع آزادی‌خواهی و ظلم ستیزی مردم گرگان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، است.

داستان« لحظه‌ها جا می‌مانند » در سال 1392 برای نخستین بار توسط انتشارات شهرستان ادب منتشر شد و در همین مدت كوتاه كه از انتشار آن می‌گذرد توانست جوایزی را به خود اختصاص دهد. 
لوح تقدیر در پنجمین دوره‌ی جشنواره‌ی داستان انقلاب (سال ۱۳۹۱)، لوح تقدیر در بیست‌وششمین دوره جایزه‌ی كتاب فصل (سال ۱۳۹۲) و لوح تمجید در دوازدهمین دوره جشنواره قلم زرین (سال ۱۳۹۳) بخشی از این جوایز را تشكیل می دهند.

خلاصه این داستان به شرح زیر است:

شاهین پس از دستبرد به گاوصندوق ویلای تیمسار مزین در رامسر، راهی گرگان می‌شود. سروان احمدی از آگاهیِ تهران، مأمور بازداشت اوست. شاهین که چندان از اوضاع مملکت باخبر نیست، با انقلابی‌ها گرگان آشنا شده و چون تحت تعقیب است، ناخواسته در خانه تیمی‌ آنها مستقر و وارد فعالیتهای مخفی‌شان می‌شود. و...

قوجق برای خلق این رمان پای صحبت بیش از 250 نفر نشسته و کتاب‌های متعددی را هم با موضوع تاریخ انقلاب در گرگان مطالعه کرده است.

نکته جالب توجه این است که "لحظه‌ها جا می‌مانند" از معدود رمان‌هایی است که به جریانهای انقلابی در سایر شهرستان‌ها پرداخته است.

انتشارات شهرستان ادب این کتاب را در 597 صفحه منتشر کرده است.

 

تالار پذیرایی پایتخت

نویسنده: محمد علی گودینی

ناشر: سوره مهر

تعداد صفحه:  296

نویسنده در این اثر به وضعیت خانواده‌های روستایی بعد از انقلاب سفید و مهاجرت آنان به تهران و شهرهای دیگر پرداخته است و تضادهای فرهنگی و اجتماعی روستائیان و اهالی شهرها را مورد بررسی و تحلیل قرار داده و هم‌چنین به نحوه ورود آنان به واقعه 15 خرداد سال 1342 اشاره می‌کند.

از آنجا که تاکنون به بحث شرایط سیاسی و خاطرات افراد در حوادث انقلاب اسلامی پرداخته شده است در کتاب تالار پذیرایی پایتخت، وضعیت افراد جامعه به صورت جزئی ‌نگرانه بررسی شده و هم‌چنین ماجرای جشن‌های 2500 ساله شاه مخلوع از دید یک سرباز آن روز روایت شده است که تا حدود سال 1355 را شامل می‌شود.

ماجراهای داستان این کتاب از 6 بهمن سال 1341 همزمان با طرح انقلاب سفید آغاز و در خلال آن به جریان‌های روابط ارباب و رعیتی و انقلاب رعیت علیه ارباب اشاره می‌شود. مهاجرت روستایی‌ها به شهر و مشکلاتی که از این مهاجرت دامنگیر آنها می‌شود و مسائلی همچون اعتیاد و خواری‌پذیری در شهر‌ها از جمله موضوعاتی است که در رمان تالار پذیرایی پایتخت به آنها اشاره شده است.

ماجراهای داستان این کتاب از 6 بهمن سال 1341 همزمان با طرح انقلاب سفید آغاز و در خلال آن به جریان‌های روابط ارباب و رعیتی و انقلاب رعیت علیه ارباب اشاره می‌شود.

از منظر نویسنده، کارگران به عنوان یکی از ارکان اساسی جامعه نقش تعیین کننده‌ای در شکل گیری پایه‌های انقلاب اسلامی در زمان حکومت طاغوت داشته‌اند.

 اين كتاب در جشنواره داستان انقلاب مورد تقدير قرار گرفت و در ادامه توانست جايزه دهمين دوره كتاب فصل را هم به دست آورد. همچنين در سومين دوره جايزه ادبي جلال مورد تقدير داوران اين جشنواره ادبي قرار گرفت.

 

 

سالهای بنفش

نویسنده: ابراهیم حسن بیگی

ناشر: نشر علم

تعداد صفحه: 259

 

"سال های بنفش" رمانی به قلم ابراهیم حسن بیگی است که رویدادهای سیاسی قبل و بعد از انقلاب را درباره یک خانواده شهرستانی روایت می کند. 
حسن بیگی در این کتاب به فعالیت گروه های سیاسی در سال های پیش از انقلاب و پس زمینه ای از ریشه ها و نحوه ی شکل گیری آن در ایران بعد از خرداد 1342 تا اوایل پیروزی انقلاب می پردازد.
نویسنده در این رمان ، به مبارزات گروه های سیاسی با رژیم طاغوت پرداخته و درانعکاس داستانی آنچه در آن دوره گذشته ، کوشش کرده است .

این رمان، داستان پسری روستایی است به نام علی که در حوالی بندر شاه (بندر ترکمن فعلی) زندگی می کنند. علی که کلاس پنجم دبستان تحصیل می کند، با روحانی جوانی به نام سید رسول که به روستای آنها، خواجه نفس تبعید شده، آشنا می شود. پدر علی، اوستاابوالحسن مردی متدین و از معدود خانواده های شیعه در روستایشان است که علی رغم دیگران، از ارتباط پسرش با سیدرسول جلوگیری نمی کند و همین ارتباط و رفت و آمد، علی را به تدریج وارد فعالیت های سیاسی می کند، تا آنجا که رسماً یکی از مبارزین علیه حکومت پهلوی شده و توسط ساواک دستگیر و به 15 سال حبس محکوم می شود.
داستان شروع  مهیجی دارد و همین تهییج، خواننده را تا انتهای داستان می کشاند.

[ یک شنبه 11 بهمن 1394برچسب:رمان, انقلاب,

] [ 15:30 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

بازدید دانش آموزان دبستان مهدیه حاجی آباد جوین از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

به مناسبت دهه فجر انقلاب  دانش آموزان دبستان مهدیه حاجی آباد از کتابخانه عمومی عطاملک جوینی شهرستان جوین بازدید کردند در پایان بازدید نیز آقای فیضی مسئول کتابخانه با سوال از دانش آموزان در مورد تعداد کتاب های که تا کنون خوانده اند به تعدادی از آنها از طرف اداره کتابخانه های عمومی شهرستان هدایایی اهدا نمود.

 

 

 

[ یک شنبه 11 بهمن 1394برچسب:بازدید, دبستان مهدیه, دهه فجر, کتابخانه عطاملک جوینی,

] [ 14:16 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

عضویت نیم بها به مناسبت دهه فجر

قابل توجه اعضای محترم کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

 

«نظر به در پيش بودن ايام الله دهه مبارك فجر و سالروز پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران، در راستاي ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني از تاريخ 12/11/1394 تا 22/11/1394 عضويت متقاضيان ثبت نام در كتابخانه‌هاي عمومي به صورت نيم بهاء بلامانع است.»

 

[ سه شنبه 6 بهمن 1394برچسب:عضویت نیم بها، کتابخانه ها، دهه فجر,

] [ 13:44 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

خشودگی جرائم در دهه فجر

قابل توجه اعضای محترم کتابخانه عمومی عطاملک جوینی

 

ضمن تبريك فرارسيدن  ايام ا... دهه فجر و سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، به اطلاع مي‌رساند برابر موافقت دبيركل محترم نهاد ،جرايم ديركرد كليه اعضاء كتابخانه‌هاي عمومي كه نسبت به بازگرداندن منابع كتابخانه تا پايان دهه فجر (از تاريخ دوشنبه 12/ 11/ 94 تا پنجشنبه 22/ 11/ 94) اقدام نمايند، مورد بخشودگي قرار ‌مي‌گيرد.

[ دو شنبه 5 بهمن 1394برچسب:بخشودگی جرایم, دهه فجر, کتابخانه های عمومی,

] [ 14:56 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

چگونه کودک خود را به مطالعه علاقمند کنیم؟

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نهمین حضور خود در برنامه طلوع دانش به ارائه راهکارهایی عملی برای نهادینه سازی فرهنگ مطالعه در کودکان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور،‌ علیرضا مختارپور در برنامه طلوع دانش به طرح راهکارهایی عملی برای ترغیب کودک به کتابخوانی و نهادینه‌ سازی فرهنگ مطالعه برای کودکان پرداخت. 20 نکته پیشنهادی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را در ادامه می‌خوانید:

1. به دلیل الگوپذیری شخصیت کودک، والدین باید در معرض دید کودک کتاب بخوانند.
2. فضایی هرچند محدود، برای ایجاد کتابخانه‌ای کوچک در منزل پیش‌بینی شود، تا در ذهن کودک،‌ کتاب بخشی جدایی ناپذیر از زندگی او شود.
3. در شرایط مناسب نور و دما برای کودک قصه بخوانید.
4. قصه‌خوانی از روی کتاب انجام شود؛ بیان شفاهی و اتکای صرف به حافظه، مانعی در راه آموزش ارجاع و استناد به کودک است.
5. کودک را در پیش‌بینی ادامه ماجرای داستان مشارکت دهیم؛‌ اینکار به رشد و تقویت خلاقیت در کودک کمک می‌کند.
6. کودک را به تعریف داستان‌های خوانده شده در جمع‌های خانوادگی و دوستانه تشویق کنید.
7. برای کتابخانه کودک تشخص قائل شوید؛ برای کتابخانه‌اش مُهر درست کنید، کتاب‌ها را صحافی کنید و... .
8. از سلیقه کودک برای خرید کتاب استفاده کنید و  فرزند خود را در فرآیند انتخاب کتاب برای کتابخانه‌اش سهیم کنید.
9. بُردن کودک به کتابفروشی،‌ کتابخانه، نمایشگاه کتاب و... در حافظه کودک خاطره خوشی به یادگار می‌گذارد.
10. زمان مناسبی را برای قصه‌گویی انتخاب کنید؛ بهترین زمان قصه‌گویی برای کودکان، در سنین پیش از دبستان، هنگام خواب است؛ همچنین،‌ در مناسبت‌های خانوادگی، ملی، مذهبی و... برایش داستان‌هایی با مضامین مرتبط بخوانید؛ در روز تولد، قصه تولدش را بگویید؛‌ در ایام محرم،‌ نوروز،‌ یلدا و سایر مناسبت‌ها، داستان‌هایی متناسب با سطح سواد، ‌فهم و احساس کودک، برای او تعریف کنید.
11. انتخاب لحن مناسب،‌ از نکات بسیار حائز اهمیت در قصه‌گویی است؛ چراکه "چون سروکار تو با کودک فتاد/ پس زبان کودکی باید گشاد"؛ استفاده از زبان کودکی به این معناست که لحن و صوت قصه‌گو کودکانه باشد، نه اینکه کلمات غلط تلفظ شود؛ چراکه استفاده از فرم نادرست کلمات،‌ در شیوه صحبت کردن کودک تأثیرگذار خواهد بود.
12. استفاده از شعر در قصه‌ها، خواندن کتاب‌های شعر و کاربرد لحنی آهنگین و موزون در قصه‌گویی، ‌تأثیر مثبتی بر ذهن کودک می‌گذارد.
13. برای پاسخ به س‍ؤالات کودک، در حین قصه‌گویی، بی‌حوصله نباشیم و به پرسش‌ها،‌ پاسخ دهیم.
14. از کتاب به عنوان جایزه و هدیه استفاده کنیم؛ در صورت تمایل به خرید هدایای مادی،‌ کتاب را هم ضمیمه آن کنیم.
15. از کودک بخواهیم درباره قصه‌ای که شنیده، تصاویری نقاشی کند.
16. پس از خواندن یک قصه، با مشارکت اعضای خانواده، دوستان، وسایل منزل و... قصه را بازسازی کنیم و هر فرد،‌ به ایفای نقش یکی از شخصیت‌های داستان بپردازد؛ اینکار به تقویت حافظه کودک کمک می‌کند.
17. از کودک بخواهیم یکی از شخصیت‌های داستان را انتخاب کند،‌ ما نیز شخصیت مقابل او شده و بازی کنیم.
18. برای پاسخ به سؤالات کودک،‌ حتی اگر جواب را می‌دانیم به سراغ کتاب برویم، تا به او نشان دهیم که به منظور یافتن پاسخی مناسب برای یک پرسش باید به کتاب مراجعه کرد.  
19. کتاب‌های کودک را برایش نگهداریم؛ حتی اگر کودک تمایلی ندارد،‌ کتاب‌ها را در جعبه‌ای برایش نگاهداریم، چند دهه بعد این کتاب‌ها تداعی‌گر بهترین خاطرات او خواهد بود.
20. با کتاب‌ها برای کودک خاطره بسازیم؛‌ اولین باری که کتابی را برای کودک می‌خوانیم گوشه‌ای از آن یادداشت کنیم که فرضاً "این کتاب برای اولین بار شب 10 دی 1394 برای فرزندم که 2 ساله بود، خوانده شد"؛ از کودک بخواهیم خط و یا نقشی ترسیم کند و مقابل آن یادداشت کنیم "خط کودک من شبی که این قصه را گوش داد"؛ علاوه بر این، رواج استفاده از ابزار تصویربرداری، کار را آسان کرده،‌ می‌توانیم از کودک با کتابش عکسی بگیریم و تاریخ مطالعه را یادداشت کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با تأکید بر اینکه موارد مطرح شده تنها قالب و ملزومات ظاهری را دربر می‌گیرد، صحبت در خصوص محتوا، کتاب مناسب نسبت به سن،‌ جنس و سطح سواد و نیز چگونگی انتخاب آن را به جلسات آتی این برنامه موکول کرد.

در ادامه مختارپور با معرفی کتاب «دختر پرتقال» نوشته یوستین گردر، درباره نویسنده این اثر گفت: یوستین گردر متولد 1952، نویسنده‌ای نروژی و معلم فلسفه است. در آثار این نویسنده، ‌افکار فلسفی به زبانی ساده و روان آمده است. «زندگی کوتاه است»، «مایا» و «دنیای سوفی» که به بیش از 50 زبان دنیا ترجمه شده است، از جمله آثار مشهور وی می‌باشد. در حال حاضر سه ترجمه از این کتاب در بازار نشر موجود است؛‌ ترجمه مهرداد بازیاری از سوی انتشارات هرمس؛ ترجمه مهوش خرمی‌پور از سوی انتشارات کتابسرای تندیس؛ و ترجمه امید اقتداری از سوی انتشارات تهران.

وی افزود: «دختر پرتقال»، رمانی 160 صفحه‌ای است، که در سال 2003 منتشر شد. این کتاب روایت گر ‌داستان گئورگیوس، پسر پانزده ساله ایست که پدرش را از دست داده و 11 سال پس از مرگ پدر،‌ دفترچه یادداشت او را پیدا می‌کند. پدر که در این دست نوشته‌ها گئورگیوس را مورد خطاب قرار داده است، از خاطره آشنایی با دختر پرتقال (دختری که در دستانش پاکتی از پرتقال بود) برایش می‌گوید؛ در خلال این داستان مسائلی همچون مفهوم زندگی، سرمنشأ انسان و آغاز و انجام زندگی بشر، با نثری شیرین و لطیف،‌ به دور از پیچیدگی‌های مباحث فلسفی بیان شده است.

این برنامه را اینجا ببینید.

[ شنبه 19 دی 1394برچسب:مطالعه، کودکان ، عادت، مختارپور,

] [ 16:6 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

پیام تسلیت دبیرکل نهاد به مناسبت شهادت مظلومانه آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر

 

 

علیرضا مختارپور در پیامی شهادت مظلومانه آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان به دست حکام آل‌سعود را تسلیت گفت.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتاب‌های عمومی کشور در پی شهادت مظلومانه آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر رهبر شیعیان عربستان به دست حکام آل‌سعود، در پیامی به نمایندگی از طرف کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ضمن محکومیت این اقدام، مراتب تسلیت خود را به محضر مبارک حضرت ولی عصر(عج‌الله‌تعالی فرجه‌الشریف)، رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) و همه مسلمانان حق‌طلب جهان تسلیت گفت.

متن پیام تسلیت دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به شرح زیر است:

    «باسمه‌تعالی»

«وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ یُقْتَلُ فِی سَبیلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْیَاء وَلَکِن لاَّ تَشْعُرُونَ»

و به کسى که در راه خدا کشته شده مرده مگویید، بلکه اینان زنده‌هایى هستند ولى شما درک نمی‌کنید.
                                                                                                     (سورة مبارکة بقره، آیة 154)


ظلم و بی‌کفایتی‌های انکارناپذیر آل‌سعود در تدبیر ادارة مقدس‌ترین شهر مذهبی و قبلۀ مسلمانان جهان موجب شد، صدای حق‌طلب و ندای حق‌جوی عالم مظلوم و رهبر بصیر شیعیان عربستان، شیخ نمر باقر النمر، در افشای ماهیت حقیقی حاکمان جور، بر ایشان سخت گران آید، چراکه مخالفان شیخِ شهید، به سنت همیشگی هراس باطل از شمشیر برندة حق، تنها چاره را در خاموش کردن این بزرگوار دیدند که همواره سعی بر آگاه‌سازی دیگران داشت و هرگز از بیان حقی که می‌دانست، فروگذار نکرد و در راه ظلم‌ستیزی، تا پای بذل جان، محکم و باایمان، استوار ایستاد. او به‌راستی از مصادیق عالمانی است که امام صادق(علیه‌السلام) در وصفشان می‌فرمایند: «لَنْ تَبْقَى الاَرْضُ اِلاّ وَ فیها عالِمٌ یَعْرِفُ الْحَقَّ مِنَ الباطِلِ؛ هرگز زمین باقى نمى‌ماند، مگر آن که در آن عالمی وجود دارد که حق را ازباطل مى شناسد» و چه زیانکار ظالمان جهولی باشند آنان که غرق در کجراهة گمراهى، چنین نعماتی را کفران کنند.

بی‌شک اقدام مذبوحانه در این شهادت مظلومانه، منتج به نتیجة مبارک روشنگری بیش از پیش چهرة در نقاب ظالمان بی‌منطق و مدعیان دین مبین اسلام از سویی و ترویج آرمان‌ها و ارزش‌های مسلمانان راسخ و مؤمنان راستین در نزد جهانیان و بازتولید موج عظیم بیداری اسلامی از سوی دیگر خواهد بود که این زیباترین و تسلی‌بخش‌ترین میوة شیرین درخت پرثمر شهادت است ان‌شاءالله تعالی.

اینجانب به نمایندگی از طرف تمامی کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی کشور شهادت این اندیشمند پرهیزگار را به محضر مبارک حضرت ولی عصر(عج‌الله‌تعالی فرجه‌الشریف)، رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) و همة مسلمانان حق‌طلب جهان تسلیت عرض می‌کنم و امیدوارم راه پُرافتخار این شهید عالی‌مقام، در سایة الطاف حضرت حق و نگاه ویژة ولی عصر(عج‌الله‌تعالی فرجه‌الشریف) و ولایت روشنگر ولی‌فقیه(مد‌ظله‌العالی) ادامه یابد و دست قدرت حکیم منتقم حقیقی،  انتقام خون این کشتة مظلوم راه حق را از دشمنان حقیقت بگیرد که او بهترین انتقام‌گیرنده است.

                                                                                                        و من‌الله ‌التوفیق
                                                                                                      علیرضا مختارپور

 

[ سه شنبه 15 دی 1394برچسب:پیام تسلیت, مختارپور, دبیر کل, شیخ نمر,

] [ 8:3 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

کتاب‌خوانی یکی از ابعاد بسیار مهم سبک زندگی اسلامی است

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با ائمه‌ جمعه‌ سراسر کشور، عادات و روش‌های خوب زندگی همچون کتاب‌خوانی را یکی از ابعاد بسیار مهم سبک زندگی اسلامی دانستند.

به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظّم انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه چهاردهم دی در دیدار با ائمه‌ جمعه‌ سراسر کشور با تأکید بر اینکه هدایتگری فرهنگی بنیانی‌تر از هدایتگری سیاسی است، خاطرنشان کردند: یکی از اهداف اصلی دشمنان اسلام و ملت ایران، تغییر فرهنگ و اخلاق مردم به‌ویژه سبک زندگی آنان است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ابعاد مختلف سبک زندگی اسلامی افزودند: «ادب» و دوری از هتاکی حتی در صحبت با مخالفان یکی از مسائل مهم در سبک زندگی اسلامی است که تلاش زیادی برای مقید نبودن مردم به ادب انجام می‌گیرد که متأسفانه در برخی موارد هم موفق بوده‌اند.

ایشان، عادات و روش‌های خوب زندگی همچون کتاب‌خوانی را یکی دیگر از ابعاد بسیار مهم سبک زندگی اسلامی دانستند و گفتند: باید مردم و جوان‌ها را تشویق به کتاب‌خوانی و نخبگان را تشویق به تولید کتاب کرد و شاید بتوان در محل‌های نماز جمعه در هر شهر، مرکز ارائه و نمایش کتاب‌های خوب و به‌روز و مطلوب ایجاد کرد.

[ سه شنبه 15 دی 1394برچسب:کتابخوانی, سبک اسلامی، رهبر,

] [ 7:59 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

نتایج اعتراض داوطلبین آزمون 94 نهاد اعلام شد

 

معاونت برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از اعلام نتایج اعتراض داوطلبین آزمون استخدامی 94 نهاد خبر داد.

به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد با انتشار اطلاعیه‌ای، آخرین اخبار مربوط به آزمون استخدامی 94 را، مبنی بر نتایج پیگیری شکایات داوطلبان اعلام کرد.

در متن این اطلاعیه آمده است: «به اطلاع آن دسته از داوطلبان آزمون استخدامی سال 94 نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که اعتراض خود را در سامانه ثبت شکایات نهاد به آدرس shekayat94.iranpl.ir ثبت کرده‌‌اند می‌رساند، طبق پیگیری‌های به عمل آمده از سازمان سنجش و بررسی مجدد پاسخنامه‌های داوطلبان معترض توسط سازمان مذکور، هیچ اعتراضی در رابطه با نمره علمی آزمون وارد و قابل قبول تشخیص داده نشده است.»

در بخش دیگری از این اطلاعیه خاطرنشان شده است: «سایر اعتراضات (مانند شرایط بومی بودن، شرط سنی و...) در کمیته‌ای که  به دستور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای راستی‌آزمایی و بررسی مدارک تشکیل می‌شود، بررسی و نتایج آن متعاقباً اعلام خواهد شد.»

گفتنی است نتایج آزمون استخدامی سال 1394 نهاد کتابخانه‌‎های عمومی کشور اواسط آبان‌ماه گذشته از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام شد.

[ شنبه 12 دی 1394برچسب:آزمون استخدامی، اعتراض، نتایج,

] [ 17:32 ] [ ،سعید فیضی، ]

[ ]

صفحه قبل 1 ... 11 12 13 14 15 ... 32 صفحه بعد