تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کتابخانه عمومی عطاملک جوینی و آدرس atamaleklib.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
جای کتاب را هیچ چیز پر نمی کند
سخنان بزرگان
کتاب مقوله بسیار مهمی است.
البته من به کارهای هنری و تصویری تلویزیون،سینما، یا از این قبیل چیزها خیلی اعتقاد دارم; اما کتاب نقش مخصوصی دارد. جای کتاب را هیچ چیزی پر نمیکند. کتاب را باید ترویج کرد،...
مردم باید به کتابخوانی عادت کنند
و کتاب وارد زندگی بشود.
مصاحبه با خبرنگار صدا و سیما، پس از بازدید از ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، 26/2/1372
شیخ چشمان خود را بست.همه چیز به رنگ دیگری شد.آخرین صدایی که شنید صدای اذانی بود که از گلدسته های مسجد می آمد.به آرامی چشم گشود، فاطمه و یاران خود را دید.در آخرین دم شنید که میرداماد می گفت: خورشید عاقبت در ایران ماند.کتاب حاضر روایتی داستانی از زندگی شیخ بهایی است که با کودکی شیخ در مکتبخانه آغاز می شود وبا غروب زندگی وی به سرانجام می رسد.نویسنده ضمن استفاده از منابع و مستندات محکم تاریخی، ازخیال و داستان پردازی خویش درنگارش بهره برده است.
نویسنده کتاب:کامران پارسی نژاد
ناشر:کانون اندیشه جوان،1387
تعداد صفحات:576
خواندن این کتاب را به همگان توصیه می کنم.علاقه مندان جهت تهیه کتاب به کتابخانه عطاملک جوینی مراجعه فرمایند!!!
یاد و خاطره شهدای فاجعه هواپیمایی 12 تیر1367 گرامی باد
مسافران، با قلبی آرام و مطمئن،دل به فضا میسپارند و در سکوتی پرمعنا، به مقصد میاندیشند. کسی چه میداند، در پس این آرامش، چه توفان سهمگینی کمین کرده است؟!
شاید بتوان گفت بهترین و جامعترین و کاربردی ترین کتابی که تاکنون در زمینه خواستگاری و شناسایی همسر و مسائل قبل از ازدواج منتشر شده است کتاب «مطلع مهر» آقای دکتر امیرحسین بانکی پورفرد است که از سوی انتشارات حدیث راه عشق اصفهان عرضه شده است. این کتاب به صورت بسیار جامعی غالب سئوالات را در این زمینه جواب می دهد.
علاوه بر این کتاب، مطالعه اجمالی کتابهای «انتخاب همسر» آیت الله امینی (موسسه بوستان کتاب قم) و «گلبرگ زندگی» گفتگوهای تلویزیونی حجت الاسلام حسین دهنوی(خادم الرضا(ع) قم) و «دانستنی های ازدواج در هفت جلسه» نوشته خانم مریم ادیب(مدرسه قران و عترت دانشگاه تهران) هم مفید واقع می شود.
پیشنهاد می شود که علاوه بر مطالعه کتاب در این زمینه، محصولاتی دیگر در این زمینه مثلاً سخنرانی ها و کتابهایی از دکتر علی قائمی، دکتر غلامعلی افروز، دکتر گلزاری و نرم افزارهای آموزشی استاد حسین دهنوی، حجت الاسلام معمار منتظرین، حجت الاسلام فلاح (مدرسه معصومیه قم)، استاد اصغر طاهرزاده و برخی از شماره های ماهنامه «سپیده دانایی»(به مدیر مسئولی دکتر گلزاری) نیز دریچه های جدیدی در این خصوص برای فرد باز می کنند و خصوصاً مطالعه فصل «ازدواج ، تولدی دیگر» از کتاب «زن آن گونه که باید باشد» استاد طاهرزاده(انتشارات لب المیزان) پیشنهاد می شود که کتاب اخیر، نگاه عرفانی و ملکوتی به ازدواج را تشریح می کند.
برای بعد از مراسم خواستگاری و عقد پیشنهاد می شود کتابهایی چون «خانواده در اسلام»(انتشارات شفق قم) و «اخلاق در خانه» ( مباحث استاد حسین مظاهری در 2 جلد منتشره از سوی نشر اخلاق قم)، سیره نبوی(جلد چهارم سیره نبوی) استاد مصطفی دلشاد تهرانی، «همسر داری» آیت الله امینی(موسسه بوستان کتاب قم)، «اخلاق خانوادگی از دیدگاه پیامبر اعظم(ص) دکتر سید محمد شفیعی(دفتر نشر معارف قم) و ... با همسرتان و به صورت دو نفری مطالعه شود و مطالب آن به مباحثه گذاشته شود.
گفتنی است غالب کتابهای فوق در کتابخانه عطاملک جوینی موجود می باشد و علاقه مندان می توانند جهت امانت گرفتن کتاب به کتابخانه مراجعه فرمایند.
دست خط و نظر رهبر کبیر انقلاب اسلامی را درباره ی کتاب های "خداحافظ کرخه"، "زنده باد کمیل"، "یادداشت های ناتمام"، "تیپ83"، "تجاوز که آغاز شد..."، "تپه های لاله سرخ" و "سفر به قبله" می خوانیم.
خداحافظ کرخه / داوود امیریان / انتشارات سوره مهر
مقام معظم رهبری درباره «خداحافظ کرخه» تقریضی نوشته اند و در آن آورده اند: «این کتاب شیرین و ساده، زندگی و احساس و جهت گیری های بسیجی را به خوبی تشریح می کند. نویسنده، که خود یک بسیجی با همه بار فرهنگی این کلمه است، با بیان بعضی از جزئیات به ظاهر کم اهمیت، آن امر مهم را تصویر و ترسیم کرده است. با اینکه جوانی کم سن و سال است، بسی پخته تر از عمر خود می نویسد و می اندیشد. گاه در نقل حوادث، تسلسل طبیعی و منطقی رعایت نشده است. باری این یکی از کتاب های خیلی خوب در مجموعه خاطره هاست.»
دوم ژوئيه سال 1961 ارنست همينگوي Ernest Hemingvay داستان نگار بلند آوازه آمريکايي در خانه اش در منطقه كوهستاني كچوم واقع در ايالت «آيداهو» آن کشور با گلوله تفنگ شکاري خودکشي کرد. وي هنگام مرگ 62 ساله بود. همينگوي كه در 21 ژوئيه سال 1899 به دنيا آمده بود، در سال 1955 برنده جايزه نوبل درادبيات شده بود و به خاطر داستان «پير مرد و دريا» جايزه پوليتزر به دست آورده بود. همينگوي نويسنده داستانهاي «نيروي عاطفه»، «خورشيد هميشه مي درخشد»، «پير مرد و دريا»، «زنگها براي كه به صدا در مي آيند؟» و ... ظاهرا از فرارسيدن پيري، روزهاي سخت سالخوردگي و از كارافتادگي که در آستانه اش قرار گرفته بود نگران بود كه تحت تاثير همين ترس، سرانجام دست به خودكشي زد. پدر او هم در آغاز سالخوردگي خودكشي كرده بود. همينگوي مردي شجاع بود و در جريان جنگ جهاني اول كه در جبهه هاي اروپا خبرنگار نظامي بود خطرات متعدد از سر گذرانيده بود و از دو سانحه هوائي جان سالم به در برده بود. وي سالهاي سال در كوبا زندگي مي كرد و به اين كشور علاقه عاطفي خاص داشت. خانه همينگوي در كوبا به صورت موزه درآمده است.
بهترین داستانهای کوتاه همینگوی با ترجمه احمد گلشیری را از کتابخانه عطاملک جوینی به امانت بگیرید.
دوستداران کتاب ،مشتاقان تاریخ و فرهنگ به ویژه فرهیختگان جوین
جلد اول کتاب کویان (جوین) سرزمین کیان,پایگاه عرفان در تاریخ ,
جغرافیای تاریخی,رجال نامی و وجه تسمیه ی جوین را از کتابخانه عطاملک جوینی به امانت بگیرید!!
جلد اول کتاب شامل 5 فصل به ترتیب 1-بنیان ودگرگونی واژه جوین2-جغرافیای تاریخی جوین3-جوین در آیینه تاریخ4- رجال نامی و بزرگان علمی و ادبی جوین5-تاریخ اقوام ترک می باشد .
کتاب مذکور اثر علی اصغر نقابی است و مشتمل بر 968 صفحه می باشد.
نویسنده در مقدمه اثر مدعی است جلد دوم این کتاب با چهار فصل زبان و دین و معرفی ابنیه تاریخی جوین و ترسیم جغرافیای کنونی تحت تالیف است و در آینده به چاپ خواهد رسید.
مطالعه این کتاب را به عنوان کتاب جامع درباره شهرستان جوین را به علاقه مندان کتابخوانی توصیه می کنم.علاقمندان جهت به امانت گرفتن کتاب به کتابخانه عطاملک جوینی واقع در شهر نقاب جنب اداره بهزیستی مراجعه فرمایند.
نخستين چاپ داستان «بر باد رفته» كه برنده دو جايزه ادبي بزرگ شده است سي ام ژوئن سال 1936 انتشار يافت و به توزيع داده شد.
«برباد رفته» پرخواننده ترين داستاني است كه تاكنون در آمريكا نوشته شده است. اين داستان كه در زمينه جنگ داخلي خونين و ويرانگر آمريكاست به چهل زبان ديگر ترجمه و در سراسر جهان انتشار يافته و بر پايه آن يك فيلم سينمايي موفق ساخته شده است.
نويسنده اين اثر بانو «مارگارت ميچل (پگي)» است كه كار نوشتن آن را از سال 1926 آغاز كرده بود. هدف نويسنده كه خود از مردم جنوب آمريكا و متولد شهر آتلانتا است كه این شهر در جريان جنگ داخلي ويران شد اين بود كه چنان مصائب اين برادركشي را در قالب داستان بيان دارد كه در هيچ نقطه اي تكرار نشود.
اين داستان آن چنان دلچسب و نافذ بوده است كه از آن زمان تا كنون هر سال يك تا چند بار تجديد چاپ شده است. اين تنها اثر مشهور مارگارت بود، زيرا نويسنده داستان 16 اوت 1949 ، پيش از آن كه 49 ساله شود درگذشت. وي چند روز پيش از آن هنگام عبور از يک خيابان در شهر اتلانتا با يک تاکسي تصادف کرده و دچار خونريزي مغزي شده بود. هنگام تصادف، راننده تاکسي مست بود و به همين دليل به 40 سال زندان محکوم شد. بانو مارگارت 8 نوامبر سال 1900 به دنيا آمده بود.
2-زادروز پدر نقدنويسي ادبي روسيه
Vissarion G. Belinsky
ويساريون گ. بلينسكي Vissarion G. Belinsky اديب و نقدنگار بزرگ روسيه روزي چون امروز، سي ام ژوئن 1811 ، به دنيا آمد كه نظرات او در باره نقد نويسي كتاب، راهنماي كار نقد نگاران قرار گرفته است.
بلينسكي كه با نقدهاي خود ادبيات روس را وارد عصر نويني ساخته در عين حال يك متفكر انقلابي بود كه عقيده داشت تا روسيه به گونه اي واقعي و همه جانبه در جرگه كشورهاي اروپايي قرار نگيرد و به بقيه اروپا ملحق نشود رشد و توسعه فرهنگي نخواهد يافت. او اعتقاد و اطمينان فراوان به استعداد و نيروي مغزي و بنيه و تحمل پذيري روسها داشت كه از شرايط پيشرفت يك جامعه هستند.
به تاكيد بلينسكي: عقايد نبايد زنداني شوند. اصحاب انديشه و استعداد را بايد كشف كرد، پرورش داد تا جامعه از آنان استفاده ببرد. هنر را به خاطر هنر بايد دنبال كرد، نه ارضاء خاطر تزار و مرحمت (پاداش) او. اين اندرز از بلينسكي به جا مانده است: «پيش از به دست گرفتن قلم فكر كن، احساس كن، درك كن و سپس با تمام وجود بنويس.».
بلينسكي گفته است: كتاب ــ داستاني و غيرداستاني ــ عقيده و نظري را مطرح مي كند كه نقدنگار بايد آن را كشف و به مردم بگويد تا آن را بخوانند. بنابراين، اهميت يك نقدنگار منصف و ماهر دركار خود براي يك جامعه بسيار زياد و وجود او لازم وضروري است. بدون نقدنگار خوب، ادبيات و صنعت كتاب نويسي يك كشور رشد نخواهد كرد. بلينسكي بعدا قاعده نقدنگاري را شامل نشريات (در آن زمان مجله ها) هم كرد و نوشت كه مطالب نشريات هم بايد نقد و بررسي شود. وي ناقد مطالب مطبوعات را «ناظرجامعه» ناميد.
معروفترين كتاب بلينسكي «نامه به گوگل (داستان نويس شهير) » عنوان دارد كه به انگليسي، فرانسه و آلماني ترجمه شده و مجموعه اي از عقايد اوست.
«اروينگ والس» نويسنده آمريكايي كه داستانهايش بيش از 270 ميليون خواننده داشته است 29 ژوئن سال 1990 درگذشت. از اين نويسنده 16 داستان، 17 تاليف غير داستاني و چندين نمايشنامه برجاي مانده است. داستانهاي «والس» در پي نوعي تحقيق و بررسي نوشته شده اند و به همين سبب بر دل مي نشينند. داستانهاي معروف او عبارتند از: گزارش چپمن، جايزه، 3 آژير، انسان، توطئه، واژه، پاشگاه خنده و .... وي كه ساكن شهر شيكاگو بود پيش از اين كه وارد كار داستان نويسي و تاليف شود خبرنگار ورزشي روزنامه هاي ايالت ويسكانسين بود.
اروينگ در خاطراتش نوشته است كه كار نويسندگي را با كتابي رساله مانند آغاز كرد، ولي ناشران آن زمان به بهانه اين كه هزينه چاپ و توزيعش را درنخواهد آورد حاضر به چاپ آن نشدند ، مگر اين كه در قسمتي از هزينه چاپ با آنان شريك مي شدم كه من اين پول را نداشتم.
ضمن مذاكره با ناشران متوجه شدم كه آنان «داستان» را بدون درنگ چاپ مي كنند زيرا كه نياز به كاغذ اعلاء، جلد مقوايي و تزيين ندارد و در قطع كوچك چاپ مي شود و .... بنابراين؛ به نوشتن «داستان» روي آوردم تا پس از كسب شهرت و پول، به نوشتن كتابهاي غير داستاني بپردازم.
چند داستان پرفروش آن زمان را خواندم و روش ديگري براي نگارش بكار بردم و پيروز شدم و داستانهاي من تا به امروز (تاريخ نگارش خاطرات) 270 ميليون نسخه چاپ شده اند و ديگر، ناشران براي چاپ كتابهاي غير داستاني من غر و لند نمي كنند.
بسياري از داستانهاي اروينگ به صورت فيلم سينمايي در آمده است.
2-داستان نگار ایتالیایی که کوشید انسانهارا هماهنگ و واقع بین کند ـ اين برنده جايزه نوبل برضد خودخواهي و افراط در احساس تعلق بود
Luigi Pirandello
«لویجی پیراندلو Luigi Pirandello» نویسنده شهیر ایتالیایی است 28 ژوئن 1867 به دنیا آمد و 69 سال عمر کرد. وی که 21 داستان، 40 درام و صدها داستان کوتاه نوشته کوشیده است که انسانهارا هماهنگ و به درک واقعیت ها نزدیک کند. او که برنده جايزه ادبي سال 1934 نوبل شد همه مسائل جهان را نتیجه «خودخواهی» ها می دادند و دو کتاب «هرکس تنها به فکر خودش است» و «انسان، جانور وحشی و پرهیزگاری» را اختصاص به تشریح این خصیصه و ذمّ آن داده است. لویجی که دهم دسامبر 1936 درگذشت آموزش اخلاقیات را یک هنر بزرگ آموزشگران (مدرّسان، خطباء و روزنامه نگاران) دانسته و نوشته است که این آموزشگران شاد زندگی خواهند کرد و وجدانی آرام خواهند مرد و نام نیک از خود باقی خواهند گذارد. کتاب «لذت روراستی = صداقت» او در این زمینه است. لویجی تلاش کرده است به قدرت جویان، زياده طلبان و آزمندان بگوید که عمر انسان کوتاه است و هنگام انجام هر عمل کوتاهی عمر و «گذاشتن و رفتن» را را فراموش نکنند. دوران سخت پیری [به لحاظ ضعف مزاج] را در نظر بگیرند و ستم نکنند. سه کتاب «انسان، خواهد مرد»، «ژورنال (یادداشتهای روزانه) سرافینو گوبیو» و «پیر و جوان» را در این زمینه نوشته است.
پیراندلو که دو ازدواج ناموفق داشته می گوید که به موازات ریاضیات و علوم، در مدارس باید درس زندگی و بویژه زندگی خانوادگی (انتخاب همسر و رفتار در قبال خانواده) داده شود زیراکه بیشتر مشکلات یک فرد در زندگی نتیجه انتخاب زن و یا شوهر نامتناسب است و در این زمینه کتاب «شوهر او» و «زن طردشده» را نوشته است. لويجي که مجسمه اورا در نقاط مختلف مي توان ديد اين بيت حافظ را (غلام و بنده آنم که زير چرخ کبود ـ زهرچه رنگ تعلق پذيرد آزاد است) تفسير و احساس تعلق به زن و فرزند را هم دردنياي مادي معاصر مشمول آن قرار داده و اندرز داده است که يک فرد احساس تعلق را در خود تعديل کند تا آزرده خاطر و ملول نشود که پشيماني آخر عمر سودي نخواهد داشت زيراکه امکان اصلاح وجود نخواهد داشت.
لویجی که کار نوشتن را پس از گرفتن مدرک دکتراي ادبيات از دانشگاه رُم با ترجمه کتاب هاي گوته و هنريش هاين Heine از زبان آلماني آغاز کرد برای نوشتن هر داستان کوتاه، شخصا به افراد که نامی از آنان در رسانه ها برده شده بود مراجعه و مصاحبه می کرد و پرونده ها و سوابق را می خواند تا از واقعیت دور نشود. نقدنگاران وي را درعين حال يک درام نويس بزرگ که در اين کار، تحول ايجاد کرد و نوسازي به وجود آورد توصيف کرده اند.
کتاب رکوردهای جهانی گینس کتابی است که رکوردهای بینالمللی در آن به ثبت میرسد.
کتاب رکوردهای جهانی گینس (Guinness World Records) رکوردهای دستاوردهای انسان و پدیدههای طبیعی را ثبت میکند و سالیانه با اطلاعات جدید به روز میشود.
نخستین نسخه کتاب گینس در بیست و هفتم آگوست 1955 به ابتکار یک ایرلندی منتشر شد.
سر هیو بیور (Sir Hugh Beaver) با همکاری دو ناشر لندنی تحت عنوان "گینس کتاب رکوردها" (The Guinness Book of Records) منتشر شد و در همان سال نخست به پر فروشترین کتاب انگلیس تبدیل شد.
این کتاب سپس به "رکوردهای جهانی گینس" (Guinness World Records) تغییر نام داد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسهای دولتی، فرهنگی و هنری است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای وسیعترین شبکه کتابخانههای کودک و نوجوان و از مهمترین و معتبرترین تولیدکنندگان و ناشران کتابهای این دو گروه سنی در ایران و تهیهکننده مهم فیلمها و سایر فرآوردههای فرهنگی برای کودکان و نوجوانان است.
این کانون در دیماه 1344 بهعنوان مؤسسهای فرهنگی، هنری، و غیرانتفاعی تأسیس شد و پس از انقلاب اسلامی، همچنان بهعنوان شرکتی دولتی وابسته به وزارت آموزش و پرورش به فعالیت خود ادامه میدهد.
وظایف کانون طبق اساسنامه عبارتاست از:
تأسیس مراکز عرضه کتاب و آموزشهای فرهنگی و هنری مخصوص کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف کشور؛
توسعه و تکمیل کتابخانههای عمومی ثابت و سیار؛
همکاری با مؤسسهها برای ایجاد بخشهای ویژه کودکان و نوجوانان؛
تهیه و انتشار محصولات سمعی و بصری؛
تدارک وسایل و کلاسهای آموزشی؛
تولید، خرید، توزیع، نمایش و فروش فیلمهای سینمایی و تئاتر مخصوص کودکان و نوجوانان؛
ایجاد کتابخانههای سیار و پستی برای عرضه کتاب مناسب به کودکان و نوجوانان در روستاها و مناطق محروم و همکاری با سازمانهایی که خدمات مشابهی ارائه میکنند؛
کمک به توسعه و ترویج ادبیات و هنر کودکان و نوجوانان از طریق تشویق نویسندگان و طراحان، هنرمندان، ناشران و همکاری با آنها؛
همکاری با کلیه مؤسسههای ایرانی و غیرایرانی که هدفهای آنها با اهداف کانون مشابه است.
کانون زبان ایران.
دفتر مناطق محروم.
طرحهای عمرانی.
روابط عمومی.
فروش و اشتراک.
کانون پرورش فکری استانداردهای جدیدی برای ادبیات کودکان و نوجوانان به جامعه ایرانی معرفی کرد که توسط بسیاری از ناشران دیگر دنبال شد.
همچنین از طریق بیش از 500 مرکز فرهنگی ثابت، سیار شهری، سیار روستائی و پستی در سراسر ایران و با ارایه فعالیتهای فرهنگی، هنری با مخاطبین کودک و نوجوان خود ارتباطی چهره به چهره و نزدیک برقرار میکند.
انتشار 140 عنوان کتاب با شمارگانی بیش از 3 میلیون در سال، تولید هزاران دقیقه فیلمهای کوتاه، بلند، زنده، مستند و پویانمایی، تولید دهها عنوان نوار موسیقی، نمایش عروسکی، سرگرمیهای سازنده و اسباب بازی و نرمافزارهای آموزشی رایانهای از آن جمله به شمار میروند.
همچنین برگزاری جشنوارههای یک هفته با کانون، قصه گویی، نمایش عروسکی، کتاب کودک و نوجوان، مطبوعات کودک و نوجوان و جشنواره بینالمللی پویانمایی از دیگر فعالیتهای کانون در طول سال است.
کانون زبان ایران نیز که از زیرمجموعههای کانون است با دارا بودن 42 شعبه در سراسر کشور کار آموزش زبانهای انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و عربی را بر عهده دارد.
فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تنها به داخل ایران محدود نمیشود بلکه همکاریهای وسیع کانون با نهادهای بینالمللی و حضور گسترده آثار اعضا و تولیدات فرهنگی و هنری در رقابتهای هنری جهان از فعالیتهای بینالمللی کانون به شمار میرود.
کانون زیرنظر هیئت مدیره و مدیرعامل اداره میشود که توسط مجمع عمومی انتخاب میشوند. این مجمع هر 4 سال یکبار تشکیل جلسه میدهد و اعضای آن شامل وزیران آموزش و پرورش، آموزش عالی، اقتصاد و دارایی و نیز رئیس سازمان صداوسیماست.
بخشهای مختلف کانون ذیل 4 معاونت تولید، فرهنگی و استانها، پژوهش و مالی و اداری سازماندهی شدهاند.
ده روز از درگذشت فهیمه رحیمی نویسنده معروف ایرانی و صاحب سبک در خلق داستانهای عامه پسند می گذرد.
فهیمه رحیمی نویسنده صاحب سبک در خلق داستانهای عامه پسند در سالهای دهه شصت و هفتاد ایران بود که با انتشار رمان «بازگشت به خوشبختى» در سال ۱۳۶۸ به شهرت رسید.
رحیمى را مىتوان به جرات صاحب سبک دانست چرا که اقبال بسیارى از رمانهایش، دیگران را واداشت از آثار او دنبالهروى کنند. اتوبوس، عشق و خرافات، کوچه باغ یادها، برجى در مه، خلوت شبهاى تنهایى، روزهاى سرد برفى، خیال تو، عالیه، رز کبود، شیدایى، بانوى جنگل، حرم دل، آریانا، پنجره، بازگشت به خوشبختى، تاوان عشق، پاییز را فراموش کن، ماندانا، زخمخوردگان تقدیر، هنگامه، ابلیس کوچک، اشک ستاره و… از جمله آثار فهیمه رحیمى هستند.
بسیاری از منتقدان ایرانی نوشتههاى فهیمه رحیمى را با آثار «دانیل استیل» برابر مىدانند اما او دوست داشت خودش باشد و برابری با دیگران را هیچگاه مایه افتخار خود نمیدانست.
وی در یکی از آخرین گفتگوهای مطبوعاتی خود اظهار داشته بود عاشق نوشتن است و افزوده بود: «هر وقت پرنده کلمه دور سرم پرواز کند، مىدانم باید دست به قلم بنشینم و وارد دنیاى تازهاى شوم.» به اطلاع علاقمندان به آثار مرحومه رحیمی می رساندجهت امانت رمانهای زیبای وی به کتابخانه عطاملک جوینی مراجعه فرمایید.
در ایام کنکور برای همه کنکوریها بخصوص اعضای کتابخانه( که خاطرات زیادی با هم داشتیم) آرزوی توفیق و قبولی در رشته و دانشگاه دلخواهشان را از درگاه خداوند منان خواهانم.
تقدیم به همه شما
به اون خدایی که تک تک لحظه ها نگاهش رو از تو بر نمیداره... هیچ وقت ازت قهر نمیکنه... هیچ وقت اونطوری که باید ادبت نمیکنه... خاطرت رو خیلی میخواد.... و بیشتر از خودت نگرانته اعتماد کن....
به اون خدا تکیه کن که برات بهترین ها رو بسازه که اون "علی کل شی قدیر" است... قبول کن که هر چی اون بخواد برای تو بهترینه.... باور کن که نمیخواد چیزی رو تلافی کنه فقط میخواد بهترین چیز رو برای تو رقم بزنه هرچند بنظرت بد بیاد چون ایه قران است" عسی ان تکرهوا شی و هو خیر لکم و عسی ان تحبوا شی و هو کره لکم".... به اون خدایی که عاشقانه دوستت داره مواظبته ایمان بیار و مطمئن برو تا این امتحان رو هم پشت سر بگذاری....
انشاالله تک تکتون بیاید و خبر موفقیتتون رو بدید
اگر تردید داشتید که قبول میشید و میخواهید در کنکور سال اینده شرکت کنید متن زیر را حتما بخوانید!!!
برایقبولیدرکنکورفقطیکروززمانداریم!!!
اگر داوطلبی در کنکور قبول نشد هیچ ایرادی ندارد چرا که سال فقط 365 روز است، در حالیکه :
-سالی 52 جمعه داریم و می دانید که جمعه ها فقط برای استراحت است به این ترتیب 313 روز باقی می ماند.
-حداقل 50 روز مربوط به تعطیلات تابستانی است که به دلیل گرمای هوا مطالعه دقیق برای فرد نرمال مشکل است. بنابراین 263 روز دیگر باقی می ماند.
-در هر روز 8 ساعت خواب برای بدن لازم است که جمعا 122 روز میشود ،بنابراین 141 روز باقی می ماند.
-اما سلامتی جسم و روح روز 1 ساعت تفریح را می طلبد که جمعا 15 روز می شود . پس 126 روز باقی می ماند.
-طبیعتا 2 ساعت در روز برای خوردن غذا لازم است که در کل 30 روز می شود. پس 96 روز باقی می ماند.
- 1 ساعت در روز برای گفتگو و تبادل افکار به صورت تلفنی لازم است. چرا که انسان موجودی اجتماعی است. این خود 15 روز است. پس 81 روز باقی می ماند.
-روزهای امتحان 35 روز از سال را به خود اختصاص می دهند. پس 46 روز باقی می ماند.
- تعطیلات نوروز و اعیاد مختلف دست کم 30 روز در سال هستند. پس 16 روز باقی می ماند.
- در سال شما 10 روز را به بازی می گذرانید. پس 6 روز باقی می ماند.
- در سال حداقل 3 روز به بیماری طی می شود و 3 روز دیگر باقی است.
- سینما رفتن و سایر امور شخصی هم 2 روز را در بر می گیرند. پس یک روز باقی است.
-1 روز باقی مانده همان روز تولد شماست. چگونه می توان در آن روز درس خواند؟!
نتیجه اخلاقی: پس یک داوطلب نرمال نمی تواند امیدی به دانشگاه رفتن داشته باشد.
31خرداد سالروز شهادت دكتر مصطفي چمران اسوه مقاومت و پايداري را گرامي و به همه ملت شهید پرور
تسلیت عرض می نماییم.
قبل از شهادت این چنین می گوید...
بسم الله الرحمن الرحیم
من اعتقاد دارم که خدای بزرگ انسان را به اندازه درد و رنجی که در راه خدا تحمل کرده است پاداش می دهد، و ارزش هر انسانی به اندازه درد و رنجی است که در این راه تحمل کرده است، و می بینیم که مردان خدا بیش از هر کس در زندگی خود گرفتار بلا و رنج و درد شده اند، علی بزرگ را بنگرید که خدای درد است که گویی بند بند وجودش با درد و رنج جوش خورده است. حسین را نظاره کنید که در دریایی از درد و شکنجه فرو رفت که نظیر آن در عالم دیده نشده است ، و زینب کبری را ببینید که با درد و رنج انس گرفته است .
درد دل آدمی را بیدار می کند ، روح را صفا می دهد ، غرور و خود خواهی را نابود می کند. نخوت و فراموشی را از بین می برد ، انسان را متوجه وجود خود می کند .
انسان گاهگاهی خود را فراموش می کند ، فراموش می کند که بدن دارد، بدنی ضعیف و ناتوان که، در مقابل عالم و زمان کوچک و ناچیز و آسیب پذیر است ، فراموش می کند که همیشگی نیست، و چند صباحی بیشتر نمی پاید، فراموش می کند که جسم مادی او نمی تواند با روح او هم پرواز شود، لذا این انسان احساس ابدیت و مطلقیت و غرور و قدرت می کند، سرمست پیروزی و اوج آمال و آرزوهای دور و دراز خود ، بی خبر از حقیقت تلخ و واقعیتهای عینی وجود ، به پیش می تازد و از هیچ ظلم وستم رو گردان نمی شود. اما درد آدمی را به خود می آورد ، حقیقت وجود او را به آدمی می فهماند و ضعف و زوال و ذلت خود را درک می کند و دست از غرور کبریایی برمی دارد ، و معنی خودخواهی و مصلحت طلبی و غرور را می فهمد و آن را توجه نمی کند .
خدایا تو را شکر می کنم که با فقر آشنایم کردی تا رنج گرسنگان را بفهمم و فشار درونی نیازمندان را درک کنم .
خدایا پستی دنیا و ناپایداری روزگار را همیشه در نظرم جلوه گر ساز تا فریب زرق وبرق عالم خاکی مرا از یاد تو دور نکند .
خدایا من کوچکم ، ضعیفم ، ناچیزم ، پر کاهی در مقابل طوفانها هستم . به من دیده عبرت بین ده تا ناچیزی خود را ببینم و عظمت و جلال ترا براستی بفهمم و بدرستی تسبیح کنم .
خدایا! وجودم اشک شده ، همه وجودم از اشک می جوشد ، می لرزد ، می سوزد و خاکستر می شود. اشک شده ام و دیگر هیچ ، به من اجازه بده تا در جوارت قربانی شوم و بر خاک ریخته شوم واز وجود اشکم غنچه ای بشکفد که نسیم عشق و عرفان وفداکاری از آن سرچشمه بگیرد .
کتاب های چون "خدا بود و دیگر هیچ"،"مرگ ازمن فرار می کند"،همیشه مسافر:روایت داستانی از زندگی شهید چمران"،"یادگاران:کتاب چمران"،"پاوه سرخ(زندگینامه شهید چمران)" را جهت آشنایی بیشتر با زندگی و سلوک شهید دکتر چمران را از کتابخانه عطاملک جوینی یه امانت بگیرید!!!
اي علي! هميشه فکر ميکردم که تو بر مرگ من مرثيه خواهي گفت و چقدر متأثرم که اکنون من بر تو مرثيه ميخوانم! اي علي! من آمدهام كه بر حال زار خود گريه كنم، زيرا تو بزرگتر از آني كه به گريه و لابه ما احتياج داشته باشي!
اي علي! تو مرا به خويشتن آشنا کردي. من از خود بيگانه بودم. همه ابعاد روحي و معنوي خود را نميدانستم. تو دريچهاي به سوي من باز کردي و مرا به ديدار اين بوستان شورانگيز بردي و زشتيها و زيباييهاي آن را به من نشان دادي.
تو اي شمع زيباي من! چه خوب سوختي و چه زيبا نور تاباندي، و چه باشکوه، هستي خود را در قربانگاه عشق، فداي حق کردي . من هيچگاه از سوزش قلب تو و کوه اندوه تو و هاله حزني که بر وجودت سايه افکنده بود، احساس نگراني نميکردم؛ زيرا ميدانستم که تو شمعي و بايد بسوزي تا نور بدهي. سوختن، حيات است و آرامش، مرگ تو؛ و حرام است که شمع مقدّس وجود تو، قبل از آنکه سر تا به پا بسوزد، خاموش و تاريک گردد .
اي علي! به جسد بيجان تو مينگرم که از هر جانداري زندهتر است؛ يک دنيا غم، يک دنيا درد، يک کوير تنهايي، يک تاريخ ظلم وستم، يک آسمان عشق، يک خورشيد نور و شور و هيجان، از ازليّت تا به ابديت در اين جسد بيجان نهفته است تو اي علي! حيات جاويد يافتهاي و ما مردگان متحرک آمدهايم تا از فيض وجود تو، حيات يابيم قسم به غم، که تا روزگاري که درياي غم بر دلم موج ميزند، اي علي، تو در قلب من زنده و جاويدي ... .
قسم به شهادت، که تا وقتي که فداييان از جان گذشته، حيات و هستي خود را در قربانگاه عشق فدا ميکنند، تو بر شهادت پاک آنها شاهدي و شهيدي ! و تو اي خداي بزرگ! علي را به ما هديه کردي تا راه و رسم عشقبازي و فداکاري را به ما بياموزاند؛ چون «شمع» بسوزد و راه ما را روشن کند و مابه عنوان بهترين و ارزندهترين هديه خود، او را به تو تقديم ميکنيم، تا در ملکوت اعلاي تو بياسايد و زندگي جاويد خود را آغاز کند...
*********قسمتي از مناجات دكتر چمران بر پيكر دكتر علي شريعتي*********
29خرداد سالروز درگذشت استاد دکتر علی شریعتی را به همه مردم بویژه علاقه مندان ودوستداران آن مرحوم تسلیت عرض می نمایم
مردم اغلب بی انصاف، بی منطق و خود محورند، ولی آنان را ببخش .
اگر مهربان باشی تو را به داشتن انگیزه های پنهان متهم می کنند، ولی مهربان باش .
اگر موفق باشی دوستان دروغین ودشمنان حقیقی خواهی یافت، ولی موفق باش.
اگر شریف ودرستکار باشی فریبت می دهند، ولی شریف و درستکار باش .
آنچه را در طول سالیان سال بنا نهاده ای شاید یک شبه ویران کنند، ولی سازنده باش .
اگر به شادمانی و آرامش دست یابی حسادت می کنند، ولی شادمان باش .
نیکی های درونت را فراموش می کنند،ولی نیکوکار باش .
بهترین های خود را به دنیا ببخش حتی اگر هیچ گاه کافی نباشد،
ودر نهایت می بینی هر آنچه هست همواره میان "تو و خداوند” است نه میان تو و مردم .
مجموعه آثار دکتر علی شریعتی را از کتابخانه عطاملک جوینی امانت بگیرید!!!
مدیر کل محترم کتابخانه های استان خراسان رضوی دیروز (28/03/1392) به همراه تنی چند از کارکنان ستادی اداره کل وارد شهرستان جوین شده و درشروع سفر از کتابخانه خیرساز شادروان امیر مسروری حکم آباد بازدید فرمودند.
لاز م به یاد آوری است کتابخانه شادروان امیر مسروری توسط خیر محترم حاج محمدعلی مسروری در مساحتی بالع بر ۶۰۰متر مربع در روبروی مسجد جامع شهر حکم آباد بنا شده و توسط اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی تجهیز و اداره خواهد شدو در ادامه سفر یکروزه،امیرالله شمقدری با فرماندار محترم شهرستان جوین دیدار داشند و نیز از کتابخانه عطاملک جوینی شهرستان نقاب بازدید بعمل آورده شد. و در انتها از کتابخانه در حال ساخت رازی بازدید کردند.
و نترسیم از مرگ
مرگ پایان كبوتر نیست
مرگ وارونه یك زنجره نیست
مرگ در ذهن اقاقی جاری است
مرگ در آب و هوای خوش اندیشه نشیمن دارد
مرگ در ذات شب دهكده از صبح سخن می گوید
مرگ با خوشه انگور می آید به دهان
مرگ در حنجره سرخ – گلو می خواند
مرگ مسئول قشنگی پر شاپرك است
مرگ گاهی ریحان می چیند
مرگ گاهی ودكا می نوشد
گاه در سایه نشسته است به ما می نگرد
و همه می دانیم
ریه های لذت ، پر اكسیژن مرگ است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اندوه بی پایان ما از این واقعه دردناک قابل وصف نیست
مصیبت وارده به شما و خانواده محترمتان تسلیت عرض مینمایم
درگذشت آن عزیز چنان سنگین و جانسوز است که به دشواری به باور مینشیند، ولی در برابر تقدیر حضرت پروردگار چارهای جز تسلیم و رضا نیست.این ماتم جانگداز را به،خانواده محترم تان صمیمانه تسلیت عرض نموده و برای آنان صبر و اجر و برای آن عزیز سفرکرده علو درجات طلب میکنم.
قالَ رسولُ الله صلی الله علیه و آله و سلّم: إنّی تارکٌ فیکُمُ الثَقلَینِ، کتابَ اللهِ و عترتی اهلَ بیتی فإِنَّهُما لَنْ یفْتَرِقا حَتّی یرِدَا عَلَیّ الْحَوضَ
الحمدُلله و سُبحانَکَ؛ أللّهُمَّ صلّ علی محمدٍ و آلهِ مظاهر جمالِک و جلالِک و خزائنِ أسرارِ کتابِکَ الذّی تجلّی فیه الأَحدیه بِجمیعِ أسمائکَ حَتّی المُسْتَأْثَرِ منها الّذی لایعْلَمُهُ غَیرک؛ و اللَّعنُ علی ظالِمیهم أصلِ الشَجَره الخَبیثه.
و بعد، اینجانب مناسب میدانم که شمهای کوتاه و قاصر در باب «ثقلین» تذکر دهم؛ نه از حیث مقامات غیبی ومعنوی وعرفانی، که قلم مثل منی عاجز است از جسارت در مرتبهای که عرفان آن برتمام دایره وجود، از ملک تا ملکوت اعلی و ازآنجا تا لاهوت و آنچه درفهم من و تو ناید، سنگین و تحمل آن فوق طاقت، اگر نگویم ممتنع است؛ و نه از آنچه بربشریت گذشته است، از مهجور بودن از حقایق مقام والای «ثقل اکبر» و «ثقل کبیر» که از هرچیز اکبر است جز ثقل اکبر که اکبر مطلق است؛ و نه از آنچه گذشته است براین دو ثقل از دشمنان خدا و طاغوتیان بازیگر که شمارش آن برای مثل منی میسر نیست با قصور اطلاع و وقت محدود؛ بلکه مناسب دیدم اشارهای گذرا و بسیار کوتاه ازآنچه براین دو ثقل گذشته است بنمایم.
کتابخانه عطاملک جوینی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی همزمان با دیگر کتابخانه های عمومی سراسر کشور مسابقه کتابخوانی از کتاب "انتخابات لیله القدر نظام اسلامی" برگزار می کند.علاقمندان جهت دریافت کتاب مربوطه ونیز برگه سوالات مسابقه به کتابخانه مراجعه فرمایند.
تعداد سوالات: 10سوال
مهلت شرکت در مسابقه:20/03/1392
به برگزیدگان از طرف اداره کل امور فرهنگی نهاد کتابخانه ها جوایزی اهدا می شود.
مردی چهار پسر داشت. آنها را به ترتیب به سراغ درخت گلابی ای فرستاد که در فاصله ای دور از خانه شان روییده بود:
پسر اول در زمستان، دومی در بهار، سومی در تابستان و پسر چهارم در پاییز به کنار درخت رفتند.
سپس پدر همه را فراخواند و از آنها خواست که بر اساس آنچه دیده بودند درخت را توصیف کنند .
پسر اول گفت: درخت زشتی بود، خمیده و در هم پیچیده.
پسر دوم گفت: نه.. درختی پوشیده از جوانه بود و پر از امید شکفتن.....
پسر سوم گفت: نه.. درختی بود سرشار از شکوفه های زیبا و عطرآگین.. و باشکوهترین صحنه ای بود که تابه امروز دیده ام.
پسر چهارم گفت: نه!!! درخت بالغی بود پربار از میوه ها.. پر از زندگی و زایش!
مرد لبخندی زد و گفت: همه شما درست گفتید، اما هر یک از شما فقط یک فصل از زندگی درخت را دیده اید! شما نمیتوانید درباره یک درخت یا یک انسان براساس یک فصل قضاوت کنید: همه حاصل انچه هستند و لذت، شوق و عشقی که از زندگیشان برمی آید فقط در انتها نمایان میشود، وقتی همه فصلها آمده و رفته باشند!
اگر در ” زمستان” تسلیم شوید، امید شکوفایی ” بهار” ، زیبایی “تابستان” و باروری “پاییز” را از کف داده اید!
مبادا بگذاری درد و رنج یک فصل زیبایی و شادی تمام فصلهای دیگر را نابود کند!
زندگی را فقط با فصلهای دشوارش نبین ؛
در راههای سخت پایداری کن: لحظه های بهتر بالاخره از راه میرسند!
غياث الدين ابوالفتح عمر بن ابراهيم نيشابوري موسوم به خيام یکی از بزرگترين و مشهورترين شعراي تاريخ ايران بعد از اسلام است كه معروفيت وي مرزها را در نورديده و در سرتاسر گيتي به عنوان شاعري خردگرا شناخته شده است. حكيم عمر خيام اگرچه بيشتر به عنوان شاعري رباعي سرا شهره گشته است ولي وي در واقع فيلسوف و رياضيداني بزرگ بود كه در طول عمر دراز خويش كشفيات مهمي در رياضيات و نجوم انجام داد.
خيام يكي از حكماء و رياضي دانان و شاعران بزرگ ايران در اواخر قرن پنجم و اوايل قرن ششم است . سال ولادت او دقيقا" مشخص نيست . او از بزرگترين دانشمندان عصر خود به حساب مي آمد ، او داراي هوشي فوق العاده بوده و حافظه اي نيرومند و قوي داشت . در دوران جواني خود به فراگيري علم و دانش پرداخته به طوري كه در فلسفه ، نجوم و رياضي به مقامات بلندي رسيد و در علم طب نيز مهارت داشته به طوري كه گفته شده او سلطان سنجر را كه در زمان كودكي به مرض آبله گرفتار شده بود معالجه كرد . او به دو زبان فارسي و عربي نيز شعر مي سرود و در علوم مختلف كتاب هاي با ارزشي نوشته است . خيام در زمان خود داراي مقام و شهرت بزرگي داشته و معاصران او همه وي را به لقب هاي بزرگي مانند امام ، فيلسوف ، حجه الحق ستوده اند .
او در زمان دولت سلجوقيان زندگي مي كرد كه قلمرو حكومت آنان از خراسان گرفته تا كرمان ، ري ، آذربايجان و كشورهاي روم ، عراق و يمن و فارس را شامل مي شد . او معاصر با حكومت آلپ ارسلان و ملكشاه سلجوقي بود . در زمان حيات خيام حوادث مهمي به وقوع پيوست از جمله جنگ هاي صليبي ، سقوط دولت آل بويه ، قيام دولت آل سلجوقي . خيام بيشتر عمر خود را در شهر نيشابور گذراند اما در طي دوران حياط خود دو بار به قصد سفر از نيشابور خارج شد كه يكي از اين سفرها براي انجام دادن مراسم حج بود و سفر دوم به شهر ري و بخارا بوده است . خيام در علم نجوم مهارتي تمام داشت به طوري كه گروهي از منجمين كه با او معاصر بودند در بناي ساختن رصد خانه سلطان ملكشاه سلجوقي همكاري كردند و همچنين خيام به درخواست سلطان ملكشاه سلجوقي تصميم به اصلاح تقويم گرفت كه به تقويم جلالي معروف است . خيام در دوران زندگي خود از جهت علمي و فلسفي به معروفيت رسيد و مورد احترام علما و فيلسوفان زمان خود بود . سرانجام شاعر بزرگ در سال 517 ﻫ . ق در شهر نيشابور دارفاني را وداع گفت . او قبل از مرگ خود محل آرامگاه خود را پبش بيني كرده بود كه نظامي عروضي در ملاقاتي كه با وي داشته اين پيش بيني را اينطور بيان كرده كه گور من در موضعي باشد كه هر بهاري شمال بر من گل افشان مي كند كه نظامي عروضي بعد از چهار سال كه از وفات خيام مي گذشت به شهر نيشابور رفته و به زيارت مرقد اين شاعر بزرگ رفته و با كمال تعجب ديد كه قبر او درست در همان جايي است كه او گفته بوده .
ويژگي سخن:
خيام در زمينه ادبيات و شعر بيشترين معروفيت را در رباعيات به دست آورده چون رباعيهاي او بسيار ساده و بي آلايش و دور از تكلف و تصنع نوع زبان شعري است در عين اينكه شامل فصاحت و بلاغت است داراي معاني عالي و استوار است . در اين رباعيها خيام افكار فلسفي خود را به زيباترين شكل بيان مي كند و اين رباعيها را غالبا" در دنبال تفكرات فلسفي خود سروده و به همين علت است كه خيام در زمان خود شهرتي در شاعري نداشته و بيشتر به عنوان حكيم و فيلسوف معروف بوده اما بعدها كه رباعيهاي لطيف و فيلسوفانه او مشهود شد نام او در شمار شاعراني قرار گرفت كه شهرت جهاني پيدا كردند. خصوصيات ديگري كه در اشعار خيام نمودار است اين است كه سخنش در كمال متانت و سنگيني است . اهل شوخي و مزاح نيست ، با كسي كار ندارد چون او حكيمي است متفكر ، دنبال سخنوري نيست و هنگامي كه در اشعارش دقت مي كنيم متوجه مي شويم كه افكار شعري او بر دو يا سه موضوع بيشتر نيست : يادآوري مرگ ، تاسف بر ناپايدار بودن زندگي و بي اعتباري روزگار . از ميان شعراي بزرگ ايران كمتر كسي به اندازه خيام است كه شهرت جهاني داشته باشد چون اشعار او به زبان هاي مختلف ترجمه شده است.
معرفي آثار:
آنچه كه از آثار خيام وجود دارد يا از وجود آنها تاريخ نويسان ذكر كرده اند رساله ها و مقالاتي است كه او در علوم مختلف نوشته است كه عبارتند از : ۱- رساله اي در جبر و مقابله ۲- رساله اي در شرح اصول اقليدس ۳- زيج ملكشاهي يا زيج جلالي ۴- رساله اي در طبيعيات ۵- رساله در وجود ۶- رساله فلسفي كه در آن از حكمت الهي در آفرينش عالم و تكاليف مردم و عبادات بحث مي كند ۷- رساله اي در اختلاف فصول و اقاليم ۸- نوروز نامه كه درباره رسوم و اعياد ايرانيان به ويژه تاريخ و آداب ايرانيان در روز عيد نوروز است ۹- ديوان رباعيات
بیشترین شهرت خیام در طی دو قرن اخیر در جهان به دلیل رباعیات اوست که نخستین بار توسط فیتزجرالد به انگلیسی ترجمه و در دسترس جهانیان قرار گرفت و نام او را در ردیف چهار شاعر بزرگ جهان یعنی هومر، شکسپیر، دانته و گوته قرار داد. رباعیات خیام به دلیل ترجمه بسیار آزاد (و گاه اشتباه) از شعر او موجب سوء تعبیرهای بعضاً غیر قابل قبولی از شخصیت وی شده است. این رباعیات بحث و اختلاف نظر میان تحلیلگران اندیشه خیام را شدت بخشیده است. برخی برای بیان اندیشه او تنها به ظاهر رباعیات او بسنده می کنند، در حالی که برخی دیگر بر این اعتقادند که اندیشه های واقعی خیام عمیق تر از آن است که صرفا با تفسیر ظاهری شعر او قابل بیان باشد.
مرگ خیام را میان سالهای ۵۱۷-۵۲۰ هجری میدانند که در نیشابور اتفاق افتاد. گروهی از تذکرهنویسان نیز وفات او را ۵۱۶ نوشتهاند، اما پس از بررسیهای لازم مشخص گردیده که تاریخ وفات وی سال ۵۱۷ بودهاست .مقبرهٔ وی هم اکنون در شهر نیشابور، در باغی که آرامگاه امامزاده محروق در آن واقع میباشد، قرار گرفتهاست.
کتاب «لحظههای انقلاب» اثر زندهیاد محمود گلابدرهای پس از گذشت سه ماه از انتشار به چاپ دوم رسید. این اثر پرفروشترین کتاب انتشارات عصر داستان در بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، «لحظههای انقلاب» روایت مستندی از مشاهدات مرحوم گلابدرهای از حوادث سالهای نخست پیروزی انقلاب است و به شیوهای گزارشی جریان انقلاب و درگیریها را از خیایانهای تهران آن روزگار روایت میکند.
کتاب «لحظههای انقلاب» پس از گذشته یک دهه از چاپ نخست آن توسط نشر عصر داستان باز نشر شد و در این چاپ برخی موارد که از کتاب نخست حذف شده بود به آن اضافه شد.
سیمین دانشور در یادداشتی کوتاه بر این اثر نوشته بود: «این کتاب، مستندگونهای است از لحظههای اسطورهای انقلاب مردم که نویسنده با تمام گوشت و خون و عصب خود شخصا آزموده، یک نوع ادبیات تجربی است. پیش درآمد ادبیات انقلابی است که در انتظارش بودم.»
«لحظههای انقلاب» در قطع وزیری و 452 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهای 150 هزارریال توسط نشر عصر داستان وابسته به بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان منتشر شده است.
کتابخانه عمومی عطاملک جوینی در سال 1388 تاسیس شد واز تابستان سال 1391در ساختمان جدید به مساحت زمین950مترمربع و مخزن به مساحت208متر مربع به فعالیت خود ادامه داد.در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت می باشد.این کتابخانه دارای 14000نسخه کتاب و تعداد اعضا 1000نفر می باشد.
آدرس: شهرستان جوین -شهرنقاب- خ امام خمینی(ره)-خ شهیداوینی- کتابخانه عمومی عطاملک جوینی
شماره تلفن:05145223155
نمابر: 05145223155
کتابخانه شامل بخش های:مرجع-نشریات ادواری-کافی نت-بخش کودک و نوجوان و همچنین نرم افزار نمایه نشریات و بخش سمعی وبصری می باشد.